”Det är en stor ära”

David Frölund är ny lagkapten för Bollklubben Häcken, han kommer att dela på ansvaret tillsammans med Martin Ericsson. En sann veteran som gör sin elfte säsong med 299 matcher totalt för BK Häcken som dessutom blivit utsedd till (förra) Årets Geting av Häckens supporterklubb.
– Det är en stor ära att få förtroendet att bli lagkapten för en klubb som BK Häcken, säger Frölund. Det ska bli skitskoj! Jag tror inte att jag kommer att göra så mycket annorlunda. man ska vara sig själv och göra det man gör. Man går ut och ger allt man har och visar det ute på plan, jag fick prova på det mot GIF Sundsvall och det var en härlig känsla. Man kanske bröstar upp sig lite till med bindeln på armen, det känns väldigt bra iallafall.

Peter Gerhardsson som, tillsammans med sin ledarstab, utnämnde Frölund säger såhär om vilka egenskaper han står för:
– Frölund är en av dem som varit med här på hela resan, han har väldigt bra ledaregenskaper både på och utanför plan. Han är inte en av dem som hörs och syns mest men i gruppen är han väldigt värdefull och det var ett bra val att göra för oss.

Efter en skadefylld försäsong 2015 blev den nyutnämnde kaptenen inbytt som högerback i premiärmatchen mot Hammarby och där har han blivit kvar. Nu stundar derby mot IFK Göteborg, en match David Fröund visserligen ser fram emot men samtidigt konstaterar att de tre poäng en seger ger inte är mer värda än tre poäng mot Gefle.
– Det är ju alltid roligt att spela inför mycket folk, samtidigt gör man ju som spelare inte någonting annorlunda bara för att det är ett derby, säger Bollklubben Häckens nyutnämnde lagkapten.

Huvudpartner

Officiella branschpartners