Diego Lugano: ”Oerhört glad just nu”

Det var en något trött men väldigt glad Diego Lugano som mötte pressen efter matchen.

– Även om vi gick för tre poäng, och bara fick med oss en, är jag oerhört glad just nu. Detta var min första tävlingsmatch på nästan tio månader och jag klarade av 90 minuter. Just nu känns det väldigt bra, sade uruguayanen efter matchen och fortsatte:

– Jag är väldigt tacksam emot BK Häcken som gett mig denna möjlighet att spela i Allsvenskan. Jag är positivt överraskad även om jag hade lite koll på ligan innan jag kom hit. Ligan är dynamisk och intensiv. Detta gör verkligen att jag måste vara på tå hela tiden då ligan kräver mycket av en.

Vad säger du om dina fans som sjunger och spela trummor matchen igenom?

– Självklart blir jag väldigt glad över att se dessa människor på läktaren. Det är en skara som hängt med redan från min första träning och stöttat mig. Det är kul att se mina landsmän, men även givetvis folk som minns mig från tiden från Fenerbahce och Sao Paulo som även de är här och hejar. Jag håller tummarna att de fortsätter att stötta Häcken även efter den dagen jag lämnar. Allt jag kan säga är att jag fått ett väldigt varmt välkomnande i Sverige.

Vad tycker du om straffsituationen på slutet som Dardan Rexhepi är inblandad i?

– Från min position såg det ut som en straff. Men jag tror att med tanke på att han inte ramlar, utan fortsätter att stå på benen för att komma till avslut väljer domaren att fria istället.

Tycker du att han borde ramlat i första läget?

– Soy sudamericano, replikerar Lugano snabbt och drar ner skrattsalvor bland pressen.

Hur långt ifrån toppformen är du, Diego?

– Även om det kändes bra nu så fattas det självklart mycket innan jag når min absoluta toppnivå igen. Det handlar mycket om självförtroende och tajming i spelet. Jag hoppas att ligan kan ge mig detta via matcherna som väntar under våren. I dag mötte vi två snabba och duktiga spelare längst fram, men jag tycker att hela backlinjen gjorde det bra mot deras forwards. Det kommer att bli ännu bättre med tiden. Sedan om det räcker till en plats i Copa America återstår att se, avslutar Lugano innan han beger sig till middagen som väntar en trappa upp.

Andrés Jimenez

Huvudpartner

Officiella branschpartners