Förlust i derbyt

Bollklubben Häcken förlorade ett intensivt och hetsigt derby mot IFK Göteborg med 2 – 1. Häckens mål gjordes av Simon Gustafson medan Mikael Boman gjorde segermålet för Blåvitt.
– Det blev en väldigt tight, jämn och svårspelad match där vi visade att vi verkligen ville vinna. Tyvärr var vi inte riktigt tillräckligt skickliga i de avgörande lägena, säger Peter Gerhardsson.

Häcken kom till spel med en nygammal sista utpost – Gerhardsson valde att ta in Christoffer Källqvist mellan stolparna istället för Peter Abrahamsson som vaktat målet i de inledande matcherna. Thorvaldsson ersatte Rexhepi som forward och Simon Gustafson och René Makondele bytte position – Makondele gick in centralt medan Simon hade utgångspunkt till vänster i anfallskedjan. David Frölund ersattes av Kari Arkivuo på högerbacken. Redan efter 34 sekunder av matchen kom matchens elegantaste ögonblick – Simon Gustafson får på ett avancerat volleyskott från långt ute på vänsterkanten som nätt och jämn tippas över av Alvbåge i IFK-målet. 

Efter det var det i princip slut på finliret. Framförallt första halvlek är en orgie i dueller, brytningar och tacklingar. IFK har ett visst litet grepp men båda lagen kommer som bäst till halvchanser, detta trots att båda lagen tydligt vill framåt. Andra halvlek inleds på liknande vis ända tills Ankersen springer in i Jasmin Sudic, båda faller och Stefan Johannesen pekar på straffpunkten. Straffen slås i mål och IFK har både ledningen och sin bästa period i matchen, bl a har Lasse Vibe en nick i bra läge som räddas av Källqvist. Men bara fem minuter senare drar Thorvaldsson iväg i djupled, får med sig hela IFK-försvaret och frispelar Simon Gustafson som skruvar in bollen i krysset. 1 – 1 efter 63 minuter.

Spelet blir alltmer fysiskt och det smäller i nästan varje närkamp. Thorvaldsson drar på från snäv vinkel, skottet räddas till hörna och när klockan passerat 80 spelade minuter känns det som Häcken börjat få ett visst litet övertag. Men istället är det IFK som snappar upp en felpassning och Boman kommer helt fri med Källqvist. 1 – 2 med mindre än två minuter kvar på matchklockan. Häcken ger inte upp utan slänger fram allt man har. Men närmare än Thorvaldssons halvvolley tätt över i bra läge kommer inte Häcken. 

Huvudpartner

Officiella branschpartners