Förlust mot Norrköping

Häcken förlorade i Allsvenskans sjätte omgång mot IFK Norrköping på valborgsmässoafton med 0 – 2. Även om Häcken inledde matchen bäst tog sig ”Peking” efter en stund in i matchen och tog ledningen via Emir Kujovics välplacerade skott som skruvade sig in i Christoffer Källqvists bortre hörn.
– Vi förlorar initiativet efter deras ledningsmål. Samtidigt skapar vi tillräckligt med chanser för att ta oss tillbaka in i matchen men är inte tillräckligt skickliga i avsluten, säger Peter Gerhardsson.

Matchen hade (som alltid) kunnat få en helt annan prägel om inte Mitov Nilsson i Norrköpingsmålet gjort en lysande enhandsräddning på Thorvaldssons skott från nära håll efter 24 sekunders (!) spel. Första halvlek blev istället en jämn historia med chanser åt båda håll, där Källqvist fick slita hårt för att hålla nollan. Till slut gick det inte längre när Kujovic böjde in ett skott i bortre hörnet. Då hade Simon Gustafson snackat sig till ett gult kort vilket betyder att han är avstängd på måndag mot Halmstad. Han blev utbytt i halvtid mot René Makondele.

I andra halvlek flyttade Häcken fram spelet medan Norrköping kontrade farligt, bland annat räddade Källqvist en nick från nära håll. Även Martin Ericsson hade en bra chans men hans nick gick över. Allteftersom minuterna tickade iväg blev Norrköpings kontringar allt farligare och 0 – 2 hängde i luften. Källqvist räddade bland annat ett friläge innan inbytte Rawez Lawan vann ett motlägg och lobbade in slutresultatet.

Huvudpartner

Officiella branschpartners