Häcken föll i premiären

Häcken förlorade den allsvenska premiären mot Hammarby med 2 – 0. Båda målen kom i den första halvleken och gulsvart lyckades inte få till något tryck mot Johannes Hopfs mål. Hammarby tog ledningen på straff genom Kennedy Bakircioglu efter drygt tio minuters spel och Måns Söderqvist fastställde slutresultatet efter 35 minuter.
– Vi hotar inte alls tillräckligt i djupledsspelet och försvarsmässigt är vi inte på plats. Att de får ett tidigt mål påverkar ju också matchbilden, säger en besviken Peter Gerhardsson.

Redan efter fem minuter skapade Hammarby ett friläge som en mycket duktig Peter Abrahamsson räddade. Fem minuter senare dömde domaren straff till Hammarby som Kennedy Bakircioglu förvaltade. Ett tidigt 1 – 0 till hemmalaget var precis den start man inte ville ge en allsvensk nykomling med 30.000 supportrar på plats. Matchbilden fortsätter sedan under större delen av matchen – Hammarby ligger rätt i positionerna och drar iväg i kontringsanfall, Häcken spelar sig fram till straffområdet men kommer inte till några farliga avslut.

Det närmaste Häcken kommer en reducering är efter en hörna där Simon Sandberg sånär kan raka in den fritt liggande bollen samt ett skott från Dardan Rexhepi som smet tätt utanför. 

Men särskilt farligt blev det inte och det var snarare Abrahamsson i Häcken-målet som såg till att det inte blev fler mål.

Nästa match är redan på torsdag när Djurgården besöker Gamla Ullevi.

Huvudpartner

Officiella branschpartners