Häcken mot Kalmar FF

Att påstå att Häckens säsongsinledning inte riktigt gått som vi med gulsvarta ögon förväntat är ingen överdrift. Vilket väl kanske mest ska ses som ett tecken på att förväntningar och förhoppningar inte ger några poäng i årets Allsvenska heller. Dagens motståndare Kalmar FF är i en liknande sits. Även om smålänningarna fortfarande väntar på att Rasmus Elm ska bli helt återställd efter sin sjukdom har de en av seriens mest meriterade återvändare på planen i Viktor Elm. Trots det har det endast blivit fyra poäng på de inledande fyra matcherna, senast blev det förlust mot Djurgården med 1 – 0.

Nye tränaren Peter Swärdh (tidigare Helsingborg, Åtvidaberg och Mjällby bl a) är en rutinerad herre som faktiskt även jobbat tillsammans med Peter Gerhardsson i HIF. Målet vaktas av Tom Söderbergs brorsa Ole, det är David och Viktor Elm längst fram med skicklige brassen Ismail centralt på mittfältet och dribblern Jonathan Ring på vänsterkanten. Emin Nouri är som vanligt högerback och Guldfågeln Arena har antagligen landets bästa gräsplan.

För Häckens del är det fortsatt en del skador och skavanker, samtidigt är glädjande nog Mohammed Abubakari klar för spel igen, vilket ger följande matchtrupp:
Målvakter: Källqvist, Abrahamsson
Backar: Lugano, Sudic, Wahlström, Sandberg, Zuta, Binaku, Joel Andersson
Mittfält: Simon Gustafson, Pekalski, Abubakari, Ohlsson, Ericsson, Mohammed, Samuel Gustafson
Forwards: Rexhepi, Thorvaldsson, Jeremejeff

I förra årets möten gjorde kanske Häcken sin bästa match på hela året i vårmötet på Gamla Ullevi när man besegrade vad som då var seriens tätaste försvar med 4 – 1. Även i returen på Guldfågel Arena blev det en massa mål – Häcken-seger med 3 – 2 efter två mål av Simon Gustafson och ett av Jeremejeff.

Avspark 17.30 på Guldfågeln Arena!

Huvudpartner

Officiella branschpartners