Hemmapremiär!

Det är dags. Bollkubben Häcken spelar allsvensk match på hemmaplan för första gången 2015. Efter en rejält trist cupsemifinal och en allsvensk premiär i moll ska gulsvarta Häcken gå ut och visa att det är ett bättre fotbollslag än vad de visade där och då. För att citera ett av Peter Gerhardssons favorituttryck: ”Det är en ny match med nya förutsättningar!” Vi tar och tittar på de där förutsättningarna.

Motståndarna Djurgården har vi behandlat i en egen artikel, den kan du läsa här. Det korta om det långa är att de har blårandiga tröjor, vita brallor samt röda strumpor och spelar mot gulsvarta Häcken.

För Häckens del har skadeläget ljusnat något, bland annat har Diego Lugano nu fått två veckor på sig att skaka av jetlag samt eventuell ringrost efter sitt dryga nio månader långa matchuppehåll. Däremot har isländske målkungen Thorvaldsson varit dålig i magen, återstår att se om han är matchklar.  Vad det gäller matchförberedelser har nu även U-landslagsmännen Simon och Samuel Gustafson, Simon Sandberg och Joel Andersson inte varit iväg på landslagsläger med tillhörande flygresor i veckan, utan kunnat i lugn och ro (nåja) träna ihop med sina lagkamrater. Joel Andersson, som utgick skadad mot Hammarby, är helt återställd.

Simon Gustafson är lagets för tillfället ledande målskytt med fyra cupstrutar på sitt samvete, tätt följd av Thorvaldsson med tre. Några allsvenska mål är det dock ingen gulsvart spelare som åstadkommit ännu i år. Det är inte otänkbart att det kommer idag.

Truppen består i dagsläget (pga magsjuka o dyl) av 22 man som kommer att bantas ner till 18 innan matchstart:

Målvakter: Abrahamsson, Källqvist, Nadj 
Backar: Lugano, Sudic, Frölund, Wahlström, Zuta, Sandberg, Binaku
Mittfältare: Simon Gustafson, Pekalski, Abubakari, Ohlsson, Ericsson, Olausson, Mohammed, Samuel Gustafson, Makondele, J. Andersson
Forwards: Rexhepi, Thorvaldsson

Du och alla du känner är hjärtinnerligt välkommen att komma till Gamla Ullevi ikväll och kolla när BK Häcken möter Djurgårdens IF.
Vi sparkar igång klockan sju, flest mål vinner!

Information:

Biljetter

Köper du enklast på ticnet.se. Förköpsbiljetter är dels billigare, dels köfria. Köp din biljett HÄR

Uthämtning årskort

Har du inte haft möjlighet att hämta ut dina seriebiljetter för att komplettera ditt årskort kan du göra detta vid vår monter vid entré 5. Utlämningen håller öppet kl 18 – 19.15

Press

För ackreditering ansök via press@bkhacken.se. Ackrediteringen hämtas vid pressentré 7

Årskort Bredd / Ungdom

Mot uppvisande av kort erhålls matchbiljett vid vår monter entré 5

Kampanjbiljetter

Kampanjbiljetter hämtas vid vår monter vid entré 5. Tänk på att ha ditt ordernummer / värdebevis till hands

Återigen varmt välkomna!

Huvudpartner

Officiella branschpartners