Match mot GIF Sundsvall

Det är återigen dags för Bollklubben Häcken att spela om tre allsvenska poäng, idag är det allsvenska nykomlingen Sundsvall som står för motståndet. Häcken tog sin första poäng i torsdagens möte med Djurgården i en match som slutade 1 – 1. René Makondele hoppade in från bänken och kvitterade med en nick på Dardan Rexhepis fina inlägg.
– Sundsvall är ett spelskickligt och hårt arbetande lag med flera spelare som har erfarenhet av Allsvenskan, säger Peter Gerhardsson inför matchen.

Häckens tidigare så flödande anfallsspel har hostat och hackat i den allsvenska inledningen samt i cupsemifinalen, men att döma av framförallt andra halvlek mot Djurgården har den fina gulsvarta anfallsmaskinen börjat dundra igång så sakteliga. Och visst, alla matcher lever sina egna liv, men samtidigt har dagens motståndare släppt in sex mål på sina inledande två matcher, så helt omöjliga att få hål på är GIF Sundsvall inte. Att som nykomling inleda mot senaste årens suveräner i svensk fotboll, Malmö FF, är ingen enkel uppgift och trots att Sundsvall fick spela med en man mer i en dryg timme blev det förlust med tydliga 1 – 4. I mötet på bortaplan mot Åtvidaberg gick det dock avsevärt bättre – seger med 3 – 2 och tre poäng hem till Sundsvall blev det för tränare Joel Cedergren och hans mannar. Målskyttar mot Åtvid var Johan Eklund, Joakim Nilsson och Pa Dibba.

För Peter Gerhardssons mannar är det tredje matchen på nio dagar i den relativt frenetiska inledningen på Allsvenskan, tur (eller kanske snarare skickligt) att Häcken har en bred trupp. Följande fyra spelare har spelat samtliga allsvenska minuter för Häcken hittills: Peter Abrahamsson, Leo Zuta, Simon Gustafson och Dardan Rexhepi.

Häcken har några spelare som inte är tillgängliga, bl a Walid Atta och Simon Sandberg, truppen ser ut som följer:

Målvakter: Peter Abrahamsson och Christoffer Källqvist
Backar: Diego Lugano, Jasmin Sudic, Emil Wahlström, David Frölund, Kari Arkivuo, Leo Zuta, Joel Andersson
Mittfältare: Simon Gustafson, Ivo Pekalski, Sebastian Ohlsson, Martin Ericsson, Joakim Olausson, Nasiru Mohammed, Samuel Gustafson, René Makondele
Forwards: Dardan Rexhepi, Gunnar Heidar Thorvaldsson

Huvudpartner

Officiella branschpartners