Motståndarkollen – Djurgårdens IF

I två nervkittlande möten förra säsongen var det Häcken som gick vidare med sex poäng efter dubbelmötet. Christoffer Källqvist var då den stora gulsvarta hjälten med bl a en räddad straff i slutminuten i ena matchen. Nu är det ny säsong och där inledde Pelle Olsson och hans mannar med att förlora sin hemmapremiär mot Elfsborg med 2 – 1. Målskytt för Djurgården var Daniel Berntsen som reducerade i matchens 81:a minut.

Förra årets allsvenska sjua har blivit ett försvarsstarkt lag under tränare Pelle Olsson och mönstrar en av Allsvenskans absolut bästa målvakter i norrmannen Kenneth Höie. Höie, som höll nollan 11 gånger under 2014, har god hjälp av bland andra mittbacken Emil Bergström som kom med i landslagets ”januaritrupp”, återvändaren Fredrik Stenman som kom från Club Brügge förra året och nyförvärvet Omar Colley från finska ligan.

På mittfältet saknas skicklige yttern Haris Radetinac (skadad), centralt startade senast hårdföre Alexander Faltsetas samt nyförvärvet Kevin Walker (AIK och GIF Sundsvall). På topp finns nickstarke Sebastian Andersson och nyförvärvet, den snabbe Sam Johnson som tagits in från IK Frej. Även Amadou Jawo konkurrerar om en plats på topp i Olssons klassiska 4-4-2.

Siffror
Vill man tro att tidigare resultat har någon påverkan på dagens match ser det ljust ut för Bollklubben Häcken. Djurgården har inte vunnit mot gulsvart sedan 26 juli 2011. Än mer anmärkningsvärt är kanske att Pelle Olsson aldrig vunnit mot Peter Gerhardsson, innan Olsson tog över Djurgården inför 2014 var han som bekant tränare för Gefle.

Djurgårdens trupp:

Målvakter: Kenneth Höie, Hampus Nilsson
Backar: Jesper Arvidsson, Emil Bergström, Tim Björkström, Omar Colley, Stefan Karlsson, Elliot Käck
Mittfältare: Daniel Berntsen, Martin Broberg, Alexander Faltsetas, Jesper Karlström, Kerim Mrabti, Kevin Walker
Forwards: Sebastian Andersson, Amadou Jawo, Sam Johnson, Nyasha Mushekwi

Avspark 19.00 på Gamla Ullevi. Kom och kolla!

Huvudpartner

Officiella branschpartners