När spelarna får välja …

… vill de ha Peter Gerhardsson som tränare. I en stor undersökning av CMore blev Häckens tränare utsedd av Allsvenskans spelare till seriens bästa tränare.
– Jag försöker göra så bra som jag kan här i BK Häcken och det är roligt om spelare som vi möter tycker att vi är tuffa att möta, säger Gerhardsson i en kommentar till GT. Det är alltid roligt när det finns uppskattning för våra ledare och spelare men det ger inte tre poäng i premiären. Det handlar om att prestera och leverera. Vi startar på lördag och då ska vi framförallt fokusera på den uppgiften.

I enkäten, som genomfördes 23-27 mars 2015, har tre spelare i varje Allsvensk klubb anonymt fått svara på 20 frågor. Med gulsvarta ögon kan konstateras att Simon Gustafson hålls som landets tredje bästa mittfältare, efter Nabil Bahoui (AIK) och Magnus Wolff Eikrem (MFF). Att som 19-åring göra 10 mål och 5 assist i Allsvenskan har gjort att motståndarna fått upp ögonen för virtuosen från Fässberg. Simons tvillingbror Samuel kom tvåa i omröstningen för Årets Genombrott efter Helsingborgs Jordan Larsson. En intervju med Samuel kommer upp här på hemsidan under dagen.
Dessutom utsågs Christoffer Källqvist till Allsvenskans tredje bästa målvakt efter Malmö FF:s (och landslagets) Robin Olsen och Elfsborgs Kevin Stuhr Ellegaard.

Knappast någon har väl undgått att Häcken värvat en av Allsvenskans mest meriterade utländska spelare genom tiderna i Diego Lugano. Den forne(?) landslagskaptenen utsågs till tredje bästa nyförvärv och femte bästa back.

Huvudpartner

Officiella branschpartners