Oavgjort i premiären

BK Häcken och Djurgårdens IF spelade oavgjort i Allsvenskans andra omgång inför 3417 fotbollsälskare på Gamla Ullevi. Båda målen kom i den andra halvleken efter en nästan helt stängd första halvlek med bara en målchans. Mushekwi gav Djurgården ledningen efter 58 minuter innan en inhoppande René Makondele kvitterade på nick fyra minuter senare.
– Vi har vår bästa period i matchen efter vårt mål, då skapar vi flera bra lägen och får igång vårt spel. Då spelar vi mer som vi vill och kan, sa Peter Gerhardsson. Vi ville ha mer.
Gerhardsson, och i ärlighetens namn alla som såg matchen, ansåg även att Häcken borde fått en straff i slutminuten när Dardan Rexhepi kapades i straffområdet. Men så blev det inte.

Första halvlek inleddes med vad som lite slarvigt kan beskrivas som ett ställningskrig, Djurgården var noggranna med att ha så många spelare mellan målet och bollen, Häcken hade en helt nykomponerad backlinje som aldrig spelat ihop och där varken Diego Lugano eller Jasmin Sudic spelat tävlingsmatch på länge. Det tog en halvtimme innan Häcken blixtrade till men Martin Ericssons skott gick över Kenneth Höies ribba. Djurgårdens första avslut i matchen dröjde till den 41:a minuten men Peter Abrahamsson stod rätt placerad. Uruguays bidrag till Allsvenskan, Diego Lugano visade att han är ett monster i luftrummet och nickade två gånger om i samband med en hörna i halvlekens slutminuter.

Häcken tog kommandot i inledningen av andra halvlek. Simon Gustafson hade två skott som inte gick på mål och blev även varnad. Då gjorde Djurgården 1 – 0 på sin första chans i matchen. Nyasha Mushekwi blev framspelad av Kerim Mrabti efter ett snyggt anfall. Gerhardsson bytte in Makondele och tog ut Martin Ericsson och efter bara någon minut på planen kastade sig Makondele fram och skallade modigt in Rexhepis inlägg. Matchen var kvitterad och Häcken fortsatte trycka på framåt, ofta genom Samuel och Simon Gustafsons fötter. Samuel drog ett skott tätt över i bra läge och Makondele sköt tätt, tätt utanför. En magnifik Mohammed Abubakari fick gå ut med kramp och ersattes av Ivo Pekalski, Djurgården tog sig in i matchen och sista tjugo minuterna var det två lag som gick för seger. Djurgården hade ett skott i ribban med tre minuter kvar innan Dardan Rexhepi drog iväg på djupet, blev träffad av en glidtacklande Bergström men försökte hålla sig på benen. Domare Strömbergsson dömde hörna för Häcken och skickade upp assisterande tränare Lundström på läktaren efter att han i frustration sparkat på en vattenflaska. Makondele fick på en nick som tog i ribbans översida och matchen slutade oavgjort inför bland andra en sjungande Djurgårdsklack samt ett skönt gäng trumslagare på hemmaläktaren.

Huvudpartner

Officiella branschpartners