Paulinho är tillbaka!

Den 29-åriga brasilianska yttern/forwarden Paulo de Oliveira, även känd som Paulinho, är tillbaka på Hisingen. Han skrev idag ett nytt kontrakt med BK Häcken, klubben som han lämnade efter 2010 års säsong, och är spelklar i sommar. 
– En powerforward eller ytter med både teknik och speed. Han är bättre nu än senast han var hos oss och formen är bra den med, säger Sonny Karlsson från Brasilien.

Under fyra säsonger i Häcken, varav två i Superettan och två i Allsvenskan, gjorde Paulinho 34 seriemål och 17 assist för gulsvart. Han gjorde även en säsong med Örebro SK 2011 där han gjorde 4 mål. Paulinho tillhör idag den brasilianska klubben XV Piracicaba som precis slogs ut av Santos i kvartsfinalen i Campeonato Paulista, i den föregående matchen kvitterade Paulinho till 2 – 2 i slutet mot storlaget Corinthians. Du kan se målet på den här länken. Han leder skytteligan i stadsmästerskapet.
– Det var flera klubbar med i bilden, från bl a USA och Italien och han har varit mycket omskriven här, fortsätter Sonny. Han valde oss för att han älskar Sverige och vill bo där så han är glad som en speleman. Förra gången han var här levde han mer på sin talang, han är mer proffsig nu och vet att han är fotbollsspelare först och främst. Det kommer att bli jädrigt bra det här, avslutar Sonny.

Paulinhos kontrakt med XV Piracicaba går ut i april och han ansluter till Gothia Park Academy så snart allt är ordnat med familj och flytt. Klar för seriespel blir han först den 15 juli.

Huvudpartner

Officiella branschpartners