Peter har hållit nollan på Tele 2 förut

Han kom inför förra årets säsong för att spetsa till konkurrensen på målvaktspositionen. Ett år senare blir det av allt att döma Peter Abrahamsson som vaktar de gulsvarta stolparna i den allsvenska premiären mot Hammarby. En utmaning han tar med lika stort lugn som allting annat.
– Jag stod för Öis i öppningsmatchen på Tele 2 för två år sen så det blir ingen överraskning för mig att gå ut där, säger han. Att det kommer vara mycket folk är bara kul, det ger en massa energi.

Då var det Superettan som gällde för både Peter och Hammarby, på lördag är det Allsvenskan. Under försäsongen samt i Svenska Cupen är Abrahamsson den som fått förtroendet, i de fem tävlingsmatcher Häcken spelat 2015 är det han som startat i fyra. 
– Det har känts bra. Ju mer man spelar, desto mer kommer man in i det. Man lär känna gubbarna och blir bättre på förutsäga vad som ska hända, säger han.

På frågan om vad hans styrkor är som målvakt funderar han en stund innan han svarar.
– Jag är ganska lugn av mig och är bra på att inte söka upp situationer som man ska låta bli att söka upp. Man ska inte försöka göra för mycket som målvakt, sen tror jag det är viktigt att man sprider det där lugnet till övriga i laget. Jag har bra reflexer, sen är jag orädd också. Fast mest handlar det ju om att stoppa bollarna som kommer bara, avslutar Peter Abrahamsson och får den där sista, inte helt obetydliga, delen att låta helt självklar. 

Förra gången han mötte Hammarby på Tele 2 stoppade han alla bollarna som kom och höll nollan. Dags för repris på påskafton.

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners