Tappad ledning i Sundsvall

Häcken tog ledningen efter 66 minuter genom René Makondele och dominerade helt den andra halvleken innan GIF Sundsvall kvitterade genom Leo Englund i matchens 90:e minut. Hemmalaget Sundsvall förde spelet mot ett lågt försvarande Häcken i den första halvleken utan att skapa så värst många chanser, efter halvtidsvilan var det Bollklubben som helt tryckte tillbaka GIF. Dock utan att kunna avgöra matchen med ett andra mål.

På ett synnerligen blåsigt Norrporten Arena var det alltså hemmalaget som inledde bäst. Häcken hamnade ovanligt långt ner med hela laget och även om gulsvart kom till både den ena och den andra chansen var det inte ett spel som verkade passa Häcken särskilt väl. Noterbart för övrigt att det var Häcken som hade medvind i första halvlek, det verkade helt enkelt som om båda lagen kunde anfalla bättre i motvind. Men hursomhelst, chanser saknades inte för Häcken i den första halvleken. Dardan Rexhepi hade nog halvlekens bästa chans när hans volley på Leo Zutas inlägg precis räddades av GIF-målvakten Naurin.

I den andra halvleken kom, för att använda en sliten klyscha, Häcken ut som ett helt nytt lag. I långa perioder kom hemmalaget inte över mittlinjen, så hög och effektiv var Häckens press. Chanser skapades om och om igen mot ett tätt ihoppackat Sundsvallsförsvar och när väl René Makondele tryckte in sitt 71:a allsvenska mål (flest av alla aktiva spelare) efter 66 minuter hoppades man att den berömda proppen skulle gå ur. Och chanser fanns. Diego Lugano var nära att peta in ett inspel från Rexhepi, en trippelchans med Simon Gustafson, Nasiru Mohammed och Makondele som avslutare blev till intet, Rexhepis tå missar bollen med någon centimeter knappt två meter från mållinjen. Men ställningen förblev 1 – 0.

Efter 87 (!) minuter kom hemmalagets första avslut i andra halvlek (om vi inte räknar en rensning som från Sundsvalls straffområde blåste hela vägen till Abrahamsson). På den efterföljande hörnan är det ytterst nära kvittering men skottet går över. Och så, i matchens 90 minut, vrider inbytte Englund sig runt och får till ett skott som studsar över Abrahamssons utsträckta ben och in i mål. Häcken försöker få till ett segermål på övertid men Simon Gustafsons skott går över.

Häcken står därmed utan seger efter de tre inledande omgångarna och har två oavgjorda och en förlust med sig in i derbyt mot IFK Göteborg på söndag.

Huvudpartner

Officiella branschpartners