Ungdom/bredd: BK Häcken i samarbete med Digitala Fotbollsakademin

I går genomfördes en utbildning för BK Häckens ledare som har hand om föreningens pojkar och flickor födda 2006-2009. Digitala Fotbollsakademin höll i utbildningen och syftet är att skapa en struktur med träningsinnehåll för de yngsta åldrarna i föreningen.

– Det här är ett led i vår spelarutbildning där vi kan erbjuda våra ungdomar, både flickor och pojkar, en bra fotbollsutbildning och ungdomsverksamhet. Samarbetet med Digitala fotbollsakademin skall hjälpa oss som förening att hålla en så kallad röd tråd i fotbollsutbildningen för åldrarna 6-9 år, säger ungdomsansvarige Anders Wahrnberg.

Digitala Fotbollsakademin bygger på kunskap hämtat från IF Brommapojkarna som fostrat sina spelare under detta koncept i 30 år.

– Vi vill hjälpa fler att bli bättre. Föräldrar och tränare ska kunna genomföra väl genomtänkta träningar baserad på erfarenheten från en klubb som är duktig på spelarutveckling, säger Ola Larsson, utbildningsansvarig på Digitala Fotbollsakademin och tidigare akademichef i BP.

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners