Ungdom/bredd: BK Häcken i Tidaholm

Under den gångna helgen deltog BK Häckens pojkar 11 och 12 samt flickor 14 i den anrika Giffcupen som utspelas i Tidaholm. Cupen som lockar föreningar över hela landet ses ofta som den perfekta säsongsupptakten för ungdomslagen innan seriestarten inleds. 

Pojkar 11 (födda 04) kom till spel med tre lag där två av lagen tog sig till slutspel som gruppetta efter fullpott på nio poäng. Häcken Svart tog sig hela vägen till kvartsfinal där finalisterna Degerfors blev något för svåra. Totalt deltog hela 56 lag i denna åldersklass.

Pojkar 12 (födda 03) kom även de till spel med tre lag där två lag deltog i 7-mannaformatet och ett i 9-mannasystemet.  Båda lagen i 7-mannaformatet tog sig relativt enkelt vidare till A-slutspel där BK Häcken svart tog sig hela vägen till kvartsfinal. Våmbs drog dock det längsta strået mot de gulsvarta i den jämna kvartsfinalen. I 9-mannaturneringen lyckades även här Hisingens stolthet knipa en kvartsfinalplats innan laget blev utslagna mot ett fokuserat Halvortorps IS. 

Flickor 14 hade en tuff grupp men lyckades ta sig till semifinal i B-slutspelet innan laget slogs ut mot ett inspirerat Skövde.

Till helgen väntar seriestart för ovannämnda åldersklasser och bkhacken.se önskar lagen ett stort lycka till inför den kommande säsongen. 

Huvudpartner

Officiella branschpartners