3 – 0 mot regerande mästarna!

Bollklubben Häcken stod för en rent ut sagt fantastisk laginsats när man besegrade Malmö FF på bortaplan med hela 3 – 0. Gulsvarta målskyttar blev Samuel Gustafson, Nasiru Mohammed samt i sitt blott andra allsvenska inhopp, Egzon Binaku. Simon Gustafson spelade fram till två mål, Samuel ett, Christoffer Källqvist gjorde avgörande räddningar, ja vi gör helt enkelt så att vi räknar upp allihop för det här var en strålande bra match av hela laget. Simon Sandberg, Diego Lugano, Leo Zuta, Ivo Pekalski, Joel Andersson, Nasiru Mohammed, Gunnar Heidar Thorvaldsson, Dardan Rexhepi och Mohammed Abubakari. Dom var lysande allihop.
– Vi gjorde vår bästa prestation för året och spelade precis som vi kommit överens om innan. Vi låste dem försvarsmässigt och efter 20-25 minuter kom vi igång med vårt omställningsspel, en riktigt härlig seger! säger Peter Gerhardsson efter matchen.

Det var Malmö FF som på sin hemmaplan inledde matchen bäst och efter 13 minuter stod Christoffer Källqvist för matchens räddning när han med en benparad stoppade ett friläge. Den följdes senare upp med en perfekt utrusning på ytterligare ett friläge efter en knapp halvtimme. Efter det var det Häcken som började skapa chanser, Joel Andersson slog en fin stickare till Simon Gustafson vars inspel sånär nådde en fri Thorvaldsson. Thorvaldsson nickar från nära håll efter Samuel Gustafsons frispark men Olsen gör ett stark räddning. Leo Zuta placerar ett skott mot krysset som stoppas av Olsen, Thorvaldsson är nära att raka in den efterföljande hörnan. 

Det stod 0 – 0 i halvtid efter att hela Häcken spelat ett gediget och disciplinerat försvarsspel där man hade hållt nollan fem halvlekar på raken.

Direkt i inledningen av halvleken drar Markus Rosenberg på ett skott som Källqvist räddar nere vid stolproten. Istället klackar Simon Gustafson fram Samuel Gustafson vars skott även det går vid stolpen men Robin Olsen hinner inte dit. Häcken har tagit ledningen och börjar spela en väldigt bra fotboll där man spelar sig runt och igenom Malmö FF. Än en gång får Simon Gustafson komma rättvänd mot mål, han lägger ut till Nasiru Mohammed som oerhört kyligt lobbar in 2 – 0. Häcken fortsätter att ha kontroll på Malmö, försvarsspelet är gediget matchen igenom förutom en fin chans för Rakip som skjuter över. Thorvaldsson är nära att placera in 3 – 0 men skottet går tätt utanför.

Simon Gustafson fortsätter briljera med en klackfint fram till en inbytt Dardan Rexhepi men Olsen står i vägen igen. Och så i matchens 89:e minut kontrar Häcken och Samuel Gustafson frispelar en framstormande Egzon Binaku som placerar in 3 – 0 som om han aldrig gjort något annat än avgjort allsvenska matcher.

Sammanfattningsvis fortsätter Häckens trend mot just Malmö FF. På de sju senaste matcherna är målskillnaden 18-5 i Häckens favör mot vad som under perioden varit Sveriges bästa lag.

Huvudpartner

Officiella branschpartners