Akademin: Derbyseger mot IFK Göteborg

I fredags var det upplagt för fotbollsfest på Gothia Park Academy när BK Häcken gästades av IFK Göteborg. I en underhållande och fartfylld match kunde de gulsvarta dra det längsta strået och vinna med 4-2 mot tabellettan.

Daniel Krezic gav Bollklubben ledningen redan i den elfte minuten och Robert Lipovac ökade på till 2-0 bara fem minuter senare. Första halvlek präglades av intensitet där gästerna bland annat drog på sig sex varningar under matchen.

Målskytten och irrationelle Victor Edvardsen i IFK Göteborg hittade nätmaskorna strax före pausvilan och gav därmed sitt lag ny energi inför den andra halvleken. Edvardsen fortsatte på den uppslagna vägen och kunde även kvittera i minut 56.

Dock blev glädjen kortvarig då Lipovac gjorde sitt andra och lagets tredje mål i matchen ganska omgående. Albin Skoglund kunde sedan punktera derbyt med sitt 4-2 och gav de gulsvarta ytterligare häng på toppskiktet med tre tunga poäng.

Startelvan: Patat; Ferazit – Don P – Gustafson – Åberg; Andernil – Berggren; Krezic – Skoglund – Sana; Lipovac.

U17 hade bortamatch mot Landskrona BoIS under söndagseftermiddagen. Hemmalaget tog ledningen redan i den 12:e minuten när Josip Andric höll sig framme.

Efter halvitd kom Hisingens stolthet ut som ett nytt inspirerat lag och kunde snart kvittera genom offensive Lucas Hedlund. Dock lyckades hemmalaget återigen ta ledningen i minut 78 och såg ut att gå mot en seger. BK Häcken ville dock annorlunda och Johan Bjärnlind, ny från ÖIS inför säsongen, kunde knoppa in 2-2 målet i slutskedet av matchen och ge laget en skönare bussresa hem till Hisingen.

Huvudpartner

Officiella branschpartners