Akademin: Tung helg för U17 och U19

U19 spelade borta mot mittenplacerade Halmstads BK under lördagen.

Muba Sana gav Hisingens stolthet ledningen efter en kvart och laget trummade vidare mot nya mål. Hemmalaget kom dock igen och kvitterade i minut 35 via Emil Elveroth. I andra halvlek satte hemmalaget i en extra växel och kunde göra 2-1 genom Gabriel Gudmundsson innan Henrik Johansson gjorde det psykologiskt viktiga 3-1 målet mot ett Häcken som skapade mängder med målchanser. Robert Lipovac kunde reducera till 3-2 från straffpunkten med 20 minuter kvar av matchen och de gulsvarta satsade allt framåt. Trots frilägen och andra bra möjligheter lyckades Halmstad hålla undan och segra med 3-2.

På söndagen spelade U17-laget hemma mot Örebro SK på ett soldränkt GPA. De gulsvarta fick en tung start på matchen där bortalaget gjorde 2-0 redan efter 26 minuter. Dock visade BK Häcken prov på stark karaktär och lagmoral när först Ismar Bilajbegovic reducerade strax innan pausvilan och Roj Chwaich kvitterade precis i inledningen av andra halvlek.

Dock kom Örebro SK tillbaka och kunde göra 3-2 relativt omgående. I slutet av matchen rann siffrorna iväg till 6-2 för bortalaget som visade stor effektivtet i boxen. De gulsvarta spelar redan igen nu på onsdag mot IF Elfsborg hemma på GPA med avsparkstid 18.00

Huvudpartner

Officiella branschpartners