Akademin: U19 ångar på

BK Häcken är ny serietvåa efter bortaseger över Trelleborgs FF i en match som innehöll hela åtta mål.

På Vångavallen satte de gulsvarta femmans växel redan från start och Robert Lipovac kunde göra 1-0 redan i den åttonde minuten. Hemmalaget, som inför denna match låg näst sist i tabellen, kunde replikera tio minuter senare efter att Arlind Mullatahiri gjort 1-1.

Anfallen avlöste varandra och Muba Sana satte 2-1 i minut 24. Målet gav Hisingens stolthet och framför allt Sana ännu mer energi och samme målskytt gjorde även 3-1 i 35:e minuten.

I andra halvlek flyttade Trelleborg fram sitt manskap och tryckte dit 3-2 med halvtimmen kvar att spela och gav matchen lite spänning. Lipovac satte dock tillfällig stopp för skåningarnas framfart genom att göra det psykologiskt viktiga 4-2 med kvarten kvar – och därmed såg tre nya poäng ut att inkasseras. Dramat fortsatte dock och Hugo Andersson reducerade till 4-3 med tolv minuter kvar. Men BK Häcken visade återigen prov på kyla, höll nerverna i styr och kunde defintivt avgöra med Albin Skoglunds 5-3 mål i slutskedet av matchen. Laget är nu uppe på 19 poäng efter nio omgångar, en poäng efter serieledande Elfsborg som dock har en match mer spelad.

U17 såg ut att gå mot sin andra seger för säsongen under gårdagen då laget hade 2-0 i paus mot ett duktigt Halmstads BK. Mirad Garza gav de gulsvarta ledningen i den 33:e minuten och Åmål-fostrade Lucas Hedlund tryckte dit 2-0 innan pausvilan. I andra halvlek kom dock Halmstad ut som ett nytt lag och längst fram oroade ständigt Ardrian Berisha för halläningarna som först reducerade och sedan kvitterade i 68:e minuten – ett resultat som sedan stod sig tiden ut. 

Huvudpartner

Officiella branschpartners