Akademin: U19 ny tabelletta

U19-laget hade en intensiv vecka med först derby borta mot Gais i onsdags och sedan hemmamatch mot Kristianstads FF.

I bortamötet mot Gais fick de gulsvarta en smakstart och kunde göra 1-0 redan i den sjätte minuten genom ytterbacken Mark Ferazit.  Haris Skanderovic, tidigare i Häcken, kunde kvittera för hemmalaget strax efter halvtidsvilan. Matchen stod i detta skede och vägde, men ett fint frisparksmål av David Di Lieto satte Bollklubben i förarsätet på nytt. Gais lade in ytterligare en växel i jakten på ett kvitteringsmål och inbytte, Adam Ben Sassi, även han tidigare i Häcken, kunde kvittera till 2-2 i minut 82 – ett resultat som sedan stod sig tiden ut.

Under lördagen fick laget besök av Kristiandstads FF i en match som slutade i ett målfyrverkeri. Rasmus Andernil gav hemmalaget ledningen i minut 23, notoriske målskytten Lipovac ökade på till 2-0 och Muba Sana kunde göra 3-0 innan paus. I andra halvlek slog de gulsvarta av något på tempot innan de återigen blixtrade till under matchens sista tio minuter då ytterligare tre mål (Lipovac, Sana och Skoglund) hittade in bakom nätmaskorna i motståndarmålet. BK Häcken är ny serieledare med en match mer spelad.

U17 har det betydligt tuffare just nu. Laget åkte ner till Skåne för ett möte mot Helsingborgs Akademi i en match som slutade med 7-0 till hemmalaget.

Huvudpartner

Officiella branschpartners