”En tuff och rolig utmaning”

Simon Gustafson är redo att möta Malmö FF. Hemsidan fick en pratstund med Häckens offensiva kreatör inför mötet med regerande mästarna. 
– Att möta MFF blir en tuff och rolig utmaning för oss. Vi kommer stärkta ur det här uppehållet, vi vann de två senaste matcherna och vill bygga vidare på det. Vi har en bra feeling vi tagit med oss in i träningsveckan och nu känns det som vi är väl förberedda för en ny match. Vi vet ju att det blir en jättetuff match men samtidigt vet vi att vi kan stå upp bra mot dem, som vi gjorde förra året.

På frågan om Häckens poängmässiga övertag tidigare säsonger tonar Simon ner betydelsen av dem för dagens match.
– Alltså, att vi tagit poäng och vunnit mot dem tidigare handlar ju om att vi har gjort det bra, inte på att vi lyckats kämpa oss till det eller haft tur. Vi gjorde bra matcher mot dem förra året och förtjänade våra poäng. Det är ju det som krävs av oss imorgon (läs: idag) också, att vi spelar bra och är jäkligt skarpa när vi får våra lägen. Malmö är ju ett lag som vill föra matcherna och då måste man helt enkelt klara att ställa om på dem. Det kan nog passa oss rätt bra tror jag. Det är viktigt att vi är vassa när vi har våra lägen.

Malmö har bytt ut flera spelare jämfört med förra årets säsong, bland annat är Simons gamla lagkamrat Oscar Lewicki numera ljusblå. Något Simon givetvis är medveten om.
– Det är ju alltid roligt att möta såna man känner, samtidigt är Oscar en motståndare när det är match. Jag vet inte om det är någon för- eller nackdel att ha tränat och spelat med honom egentligen. Vi har vår genomgång där vi får information om alla motståndare, vilka egenskaper de har och så vidare, samtidigt så fokuserar vi mest på oss själva och vårt eget spel. Vi brukar ha en bra bild av motståndarna efter våra genomgångar, det kommer vi ha den här gången med, avslutar Simon.

Huvudpartner

Officiella branschpartners