Förlust mot Falkenberg

BK Häcken förlorade med 2 – 0 mot Falkenbergs FF på Gamla Ullevi i Allsvenskans tionde omgång. Gästerna tog ledningen efter fyra minuter och trots att Häcken hade ett stort bollinnehav matchen igenom skapade man få målchanser mot ett lågt försvarande Falkenberg. Istället utökade FFF sin ledning till 2 – 0 efter en dryg timmes spel och Häcken förmådde inte komma igen.
– Vi spelar helt enkelt inte tillräckligt bra. Vi ville flytta bollen snabbare och hota mer via kanterna offensivt och vara uppmärksamma på deras inlägg och fasta situationer, sa en besviken Peter Gerhardsson efteråt.

Redan efter 4 minuter bjöds publiken på Gamla Ullevi på vad som rimligtvis är en toppkandidat till Årets Mål. Tyvärr var det Falkenbergs Stefan Rodevåg som stod för det, på en lång hög boll klappade han till på volley in i bortre krysset från straffområdeslinjen. Falkenbergs taktik beskrevs av tränare Hasse Eklund som att spela ett lågt försvarsspel och satsa på offensiva fasta situationer, något som lyckades väl för hallänningarna. Häcken körde fast gång på gång i den rödvita försvarsmuren samtidigt som Falkenberg var riktigt farliga på sina hörnor och frisparkar.

Gerhardsson gjorde två byten i halvtid – Egzon Binaku och Dardan Rexhepi kom in medan Makondele och Pekalski gick ut – men matchbilden fortsatte se likadan ut. Istället för en kvittering för Häcken är Falkenberg nära att utöka sin ledning efter en hörna där Arabas nick går över. Istället kommer tvåan efter en lång frispark mot Araba där han håller undan och distinkt skjuter in bollen i mål. Matchen fortsätter se ut på samma sätt och Häcken får inte ihop till fler än tre avslut på mål på hela matchen.

Huvudpartner

Officiella branschpartners