Förlust på Gavlevallen

Häcken förlorade bortamatchen mot Gefle IF på Gavlevallen med 2 – 0 efter två sena mål från hemmalaget. Gefle går därmed förbi Häcken i tabellen där gulsvart står på 14 poäng. Det var hemmalaget som matchen igenom förde spelet och skapade flest målchanser, men Källqvist i mål tillsammans med backlinjen och en comebackande Abubakari höll dem stången i 83 minuter. Till slut fick Robin Nilsson i Gefle på ett skott som touchade två försvarare innan det gick i mål och med tre minuter kvar av matchen spelade Dioh Williams fram Johan Oremo som placerade in 2 – 0.

Peter Gerhardsson valde att utgå från en formation som påminde om den som var så framgångsrik i mötet med Malmö, den här gången med Makondele på topp. Det fungerade bra under den första halvleken, även om det fattades en del i passningsspelet när Häcken ställde om. Gefle hade de farligaste chanserna – först räddade Källqvist ett farligt skott från nära håll, sen stod Leo Zuta för en lysande tackling mot Williams som hade helt fritt läge.

Makondele fick utgå skadad tidigt i andra halvleken och bytte med Thorvaldsson. Matchbilden fortsatte vara relativt oförändrad, Häcken stack upp och kom till avslut men de täcktes allt som oftast av försvarande Gefle-spelare. Gefle blev starkare allt eftersom matchen led men det dröjde alltså till 83:e minuten innan Källqvists nolla sprack efter en hörna. Häcken försökte flytta fram för en kvittering men istället blev det hemmalaget som kunde punktera matchen med tre minuter kvar på matchklockan.