Förlust på Gavlevallen

Häcken förlorade bortamatchen mot Gefle IF på Gavlevallen med 2 – 0 efter två sena mål från hemmalaget. Gefle går därmed förbi Häcken i tabellen där gulsvart står på 14 poäng. Det var hemmalaget som matchen igenom förde spelet och skapade flest målchanser, men Källqvist i mål tillsammans med backlinjen och en comebackande Abubakari höll dem stången i 83 minuter. Till slut fick Robin Nilsson i Gefle på ett skott som touchade två försvarare innan det gick i mål och med tre minuter kvar av matchen spelade Dioh Williams fram Johan Oremo som placerade in 2 – 0.

Peter Gerhardsson valde att utgå från en formation som påminde om den som var så framgångsrik i mötet med Malmö, den här gången med Makondele på topp. Det fungerade bra under den första halvleken, även om det fattades en del i passningsspelet när Häcken ställde om. Gefle hade de farligaste chanserna – först räddade Källqvist ett farligt skott från nära håll, sen stod Leo Zuta för en lysande tackling mot Williams som hade helt fritt läge.

Makondele fick utgå skadad tidigt i andra halvleken och bytte med Thorvaldsson. Matchbilden fortsatte vara relativt oförändrad, Häcken stack upp och kom till avslut men de täcktes allt som oftast av försvarande Gefle-spelare. Gefle blev starkare allt eftersom matchen led men det dröjde alltså till 83:e minuten innan Källqvists nolla sprack efter en hörna. Häcken försökte flytta fram för en kvittering men istället blev det hemmalaget som kunde punktera matchen med tre minuter kvar på matchklockan.

Huvudpartner

Officiella branschpartners