Häcken mot Falkenberg

Så var det dags för gulsvarta BK Häcken att spela sin tionde match i årets Allsvenska. För motståndet står halländska Falkenbergs FF som i sin senaste match förlorade med 1 – 3 på hemmaplan mot Kalmar FF. Givetvis ännu en tuff uppgift för Peter Gerhardssons mannar som har chans att förlänga sin segersvit från tre till fyra matcher. 
– Trots att de har bytt tränare uppträder de på ungefär samma sätt som förra året, de är ett oerhört hårt jobbande lag med en tydlig spelidé, säger Peter Gerhardsson till Häcken-TV.

Häcken kommer alltså från säsongens hittills bästa insats när de besegrade regerande mästarna Malmö FF med 3 – 0 efter mål från Samuel Gustafson, Nasiru Mohammed och Egzon Binaku. Simon Gustafson stod för assist till två av målen (något förbundets officiella statistik missat) medan Samuel spelade fram till ett. Christoffer Källqvist har nu hållt nollan i fyra av de fem senaste matcherna. 

Normalt sett lirar Falkenberg i gula tröjor och vita brallor men imorgon kommer de istället att köra i sitt helröda bortaställ.

Eftersom hemsidan bara inte kunde låta bli att uppmärksamma historiken inför mötet med Malmö får vi bita i det sura äpplet och konstatera att Häcken endast tagit en allsvensk poäng genom historien mot Falkenberg. Något Gerhardsson inte kunde låta bli att påpeka i intervjun på Häcken-TV. Dock har lagen bara mötts två gånger i landets högsta serie varvid underlaget är milt sagt begränsat. Men visst, rätt ska vara rätt. Förra årets match på Gamla Ullevi vanns av Falkenberg med 2 – 1 efter att hallänningarna gjort mål på sina chanser och Häcken inte gjort det.

I och med Diego Luganos avstängning (3 gula kort) blir det åtminstone en förändring i startelvan jämfört med bortasegern mot Malmö FF, dessutom är Tom Söderberg för första gången i år med i den preliminära matchtruppen.

Häckens matchtrupp:
Målvakter: Källqvist, Abrahamsson
Backar: Sudic, Sandberg, Zuta, J. Andersson, Binaku, Söderberg
Mittfält: Abubakari, Pekalski, Simon Gustafson, Mohammed, Ohlsson, Samuel Gustafson, Makondele, A. Andersson, Berggren
Forwards: Rexhepi, Thorvaldsson

Avspark 19.00 på Gamla Ullevi

Välkomna!

Huvudpartner

Officiella branschpartners