Hemmamatch mot Örebro SK

Tre matcher återstår för BK Häcken på Gamla Ullevi innan flytten till Bravida Arena. Först ut är cupfinalisten Örebro SK. Vilket, om förra årets möten är någon indikation, torde bli en väldigt målrik historia. På två matcher gjordes det hela 12 (!) mål – Häcken vann hemma med 4 – 1 medan Örebro vann med hela 5 – 2 i returen. Noterbart från Häckens seger är att Örebros mål kom efter åtta(!) sekunder, allsvenskans näst snabbaste mål genom tiderna. 
– Vi har inga avstängningar och bara Frölund och Abubakari som inte är med på träningen så det är sammantaget ett bra läge, säger Peter Gerhardsson om läget i Häcken. Samtidigt lyfter han ett varnande finger för tabelljumbon Örebro.
– De slog ut både Malmö FF och Elfsborg ur Svenska Cupen och har stora kvaliteter, säger Gerhardsson.

Gulsvarta Häcken kommer annars från en skön seger med 2 – 0 på bortaplan mot Halmstad BK där Gunnar Heidar Thorvaldsson stod för ett mål och en assist, Joel Andersson gjorde sitt första allsvenska mål och Christoffer Källqvist räddade två (!) straffar. Jämfört med den matchen är nu Simon Gustafson tillbaka efter avstängning och både Martin Ericsson och Kari Arkivuo är nu tillgängliga och med i matchtruppen.

Örebro har alltså tagit sig till final i Svenska Cupen genom att bl a slå ut MFF och Elfsborg, i seriespelet har det dock gått avsevärt trögare. Bara två poäng och målskillnaden -12 har det blivit för Alexander Axéns manskap efter sju spelade matcher. I matchen senast blev det förlust på bortaplan mot Kalmar FF med 3 – 0.

Häckens matchtrupp (20 man, skärs ned till 18):
Målvakter: Källqvist, Abrahamsson
Backar: Lugano, Sudic, Wahlström, Sandberg, Arkivuo, Zuta, Binaku
Mittfält: Simon Gustafson, Pekalski, Ohlsson, Ericsson, Mohammed, Samuel Gustafson, Makondele, Joel Andersson
Forwards: Rexhepi, Thorvaldsson, Jeremejeff

Avspark 17.30 på Gamla Ullevi.

(Vi ber om överseende med alla utropstecken i texten. Vi anser dock att de i samtliga fall är berättigade.)

Huvudpartner

Officiella branschpartners