Inför bortamatchen mot Gefle

Det blir premiär för Häcken på fredagskvällen, då spelar det gulsvarta laget för första gången på Gefle IF:s nya hemmaplan Gavlevallen. De båda lagen ligger på samma poäng i Allsvenskan, dock har Häcken fyra måls bättre målskillnad. Häcken kommer från en hemmaförlust mot Falkenberg medan Gefle förlorade borta mot Örebro med 1 – 0. Gefle är obesegrade på hemmaplan – Häcken har inte förlorat en bortamatch sedan premiären mot Hammarby.

Johan Oremo är Gefles bästa målskytt och står noterad för sex fullträffar hittills, dessutom har gamle Häcken-spelaren Dioh Williams gjort 2, precis som Johan Bertilsson. För att fortsätta på tråden hemma- kontra bortaspel har Gefle släppt in ett enda mål när de spelat hemma, men 14 på bortaplan. Så det är ingen överdrift att påstå att de hittills under året varit starkare i Gävle, även om just det enda insläppta målet kom i årets enda match på nya Gavlevallen.

Häcken har fått tillbaka Diego Lugano efter hans avstängning och siktar på att förlänga sin segersvit på bortaplan. Peter Gerhardsson, tillsammans med sin ledarstab, har tagit ut följande matchtrupp:

Målvakter: Källqvist, Abrahamsson
Backar: Lugano, Sudic, Zuta, Söderberg, Sandberg, Binaku
Mittfältare: Simon Gustafson, Pekalski, Abubakari, Ohlsson, Mohammed, Samuel Gustafson, Makondele, J. Andersson, A. Andersson
Forwards: Thorvaldsson, Rexhepi

Avspark 19.00

Huvudpartner

Officiella branschpartners