Inför Halmstad BK

På måndagskvällen spelar Häcken bortamatch mot Halmstad Bollklubb på Örjans Vall i Allsvenskans sjunde omgång. Båda bollklubbarna kommer närmast från förlustmatcher – HBK förlorade med 3 – 1 borta mot Malmö FF och Häcken föll mot IFK Norrköping med 2 – 0. Endast en ynka poäng skiljer de båda lagen åt, Häcken har fem poäng efter två oavgjorda och en seger, en poäng mer än HBK som besegrade Elfsborg hemma och innan dess spelade oavgjort borta mot Gefle.

På dagens träningspass på ett soligt Gothia Park Academy var det som vanligt ett stort fokus på teknik och fysik samt drillning på omställningar, både offensiva och defensiva. I princip alla spelare stod kvar och nötte extra efter träningen. Så allt var precis som vanligt. 

Peter Gerhardsson väljer att åka ned till Halmstad med en 20-mannatrupp där Mohammed Abubakari saknas efter en lindrig skada. (Endast 18 spelare får vara ombytta vid matchstart.) Det betyder bl a att lagkapten Martin Ericsson är med samt att såväl Joel Andersson, Joakim Olausson och Egzon Binaku tillkommit jämfört med truppen senast. Leo Zuta är för övrigt Häckens enda spelare som gjort 90 minuter i samtliga seriematcher. 

Målvakter: Källqvist, Abrahamsson
Backar: Lugano, Sudic, Wahlström, Arkivuo, Zuta, Sandberg, Binaku, Joel Andersson 
Mittfält: Pekalski, Ohlsson, Ericsson, Mohammed, Samuel Gustafson, Makondele, Olausson
Forwards: Rexhepi, Thorvaldsson, Jeremejeff

Huvudpartner

Officiella branschpartners