PGs Sound 54

Tja, här kommer en ny Spotify-lista med en fotbolls och musikmänniska som gäst. Thomas från Klippan! Missa inte dokumentären som nu finns på SVT Play ( Thomas och Thomas ), en magisk samhällskildring! Här är Thomas Holst: 

Hej! Jag heter Thomas Holst, född och uppvuxen i Klippan men flyttade till Malmö när jag blev gitarrist i Wilmer X. Galen i musik och fotboll. Spelar med ett oldboyslag i Malmö, skitkul även om vi förlorar i stort sett varje match. Har mina musikaliska rötter i s k glamrock och punk, men lyssnar på väldigt mycket olika slags musik så jag har valt att visa det i mina Spotifyfavissar.

1. Toots and the Maytals – Monkey man. Underbar livsbejakande låt från Jamaica, tröttnar aldrig på den. The dance is on!

2.  Elmore James – Hand in hand. Vissa tror att blues är trött, seg musik för gamla gubbar – men där tror de fel! Detta är stenhårt, ascoolt, primitivt och kärleksfullt. Finns inget hårdrockband i världen som är i närheten när det gäller power.

3. Ornella Vanoni – L´Appuntamento. Ibland längtar jag tillbaka till en lång, skön sommarkväll typ 1972 med fotboll, saft och Kojak på tv:n. Den här låten tar mig dit på nolltid, ljuv melankoli.

4. Rolling Stones – Doo doo doo doo dooj(Heartbreaker). Stonesnörd sedan jag var 13 år, en av deras mindre kända låtar. Fräckt blås!

5. Amason – N.F.B För att inte framstå som helt mossig tar jag med lite nytt också. Skönt sound, lagom lyxigt, coolt och personligt.

/ Thomas Holst

Tack Thomas för sköna tips! Här kommer lite gammalt från mig:

6. Ola Magnell – Sångerna vrenskas, 14 år gammal köpte jag Olas första skiva och förstår varför jag fortfarande älskar ord, berättelser och känslor som framkallas, här en fantastisk text!!

7. The Dictators – Two tub man, rockens rockare, fortfarande igång live och den här låten visar på bredd och humor, inspirerat många bra band genom åren.

8. Chuck Prophet – You did, livefavorit från spelningen på Kafe Kom för några veckor sen, en man och en gitarr kan vara så fantastiskt bra, det här var bättre!!

9. Harry Chapin – The rock, ytterligare en historieberättande artist från min barndom, den här texten om att ingen tror på en var stark då och håller än

10.Steam Mill county band – Tuna Backar, här Thomas är mina uppväxtkvarter i en sång, Väpnargatan i Tuna Backar var min borg när jag växte upp, framförd av en av mina bästa kompisar, Tuna Backars egen Neil Young ( Pelle Lundblad ).

Dokumentären om Klippan och Tvärby IF och Thomas och Thomas var en underbar timme  att minnas även sin egen uppväxt, lysande!!!!

Och så lite nytt:

11. My morning jacket – Big decisions, makalös singel från ett av världens bästa band, både på skiva och live

12. Grace – You don´t own me, en av världens bästa låtar, här i ny tappning, läckert o fräscht!!! Lesley Gore känner nog sig stolt!!

13. Balthazar – Bunker, skön pop från ett nyupptäckt band, rösten är riktigt laidback och låten blippar på riktigt skönt. Har inte så många Belgiska band på  mitt minne!

14. Bill Fay – How little-Bedårande vacker låt från Old Bill Fay, stegringen på låten är magisk, visar att ålder bara är en siffra

15. Kent Norberg – Lika vacker som dagen är lång, en låt som satte sej direkt i huvudet och omöjlig att bli av med, tecken på? Oerhört bra låt, snart ny skiva, missa inte Kent N solo

Så blir det den här gången. Stort tack till Thomas att du ville vara med, alltid kul att träffas och prata 50/50 Musik/fotboll.

Rock on

/ PG

Min Spotifylista hittar du här: PGsSound

Huvudpartner

Officiella branschpartners