Seger mot Örebro!

Bollklubben Häcken tog en synnerligen välförtjänt seger i det allsvenska mötet med Örebro Sportklubb. Även om det krävdes att både Nasiru Mohammeds och Samuel Gustafsons skott touchade Örebro-försvarare innan de gick i mål var det samtidigt frukten av ett spelmässigt övertag som varade hela matchen.
– Vi gör en riktigt bra första halvlek, både offensivt och defensivt, där vi kommer fram bra via framförallt vår vänsterkant, säger Peter Gerhardsson. Andra halvlek blev jämnare men vi släpper i princip inte till ett enda avslut. Det var även väldigt skönt att få göra första målet, det var första gången i år vi gjorde det på hemmaplan.

Matchen inleddes med ett kontrollerat och metodiskt spel från Häckens sida där Örebro knappt rörde bollen utan tvingades fokusera helt på göra det trångt och flytta över sitt försvarsspel från sida till sida. Helt plötsligt blixtrade Häcken till och anföll med fart, främst via vänsterkantens Leo Zuta och Nasiru Mohammed, innan man återgick till sitt noggranna passningsspel. Efter en knapp halvtimmes spel driver Mohammed fram i vänsterposition och skjuter ett skott som styrs av en försvarande Örebro-spelare in i mål. Häcken med ledningen alltså och efter 37 minuter drar Samuel Gustafson en frispark som touchar en motståndare i muren och seglar in i mål. När lagen går till halvtidsvila leder Häcken med 2 – 0 och Örebro har inte haft ett anfall, än mindre ett avslut, värt namnet.

Andra halvlek inleds på samma överygande sätt innan Örebro får till några spridda anfall som inte blir farligare än hörna. Häcken har två riktigt bra möjligheter att utöka ledningen, dels Arkivuo hårda skott från nära håll, dels Simon Gustafsons hörna som är på väg direkt i mål när den räddas av målvakten. Gerhardsson tvingas till några byten men hela laget fortsätter arbeta hela vägen in i kaklet och håller nollan matchen ut. 

Huvudpartner

Officiella branschpartners