Seger på Örjans Vall

Häcken vann den svåra bortamatchen mot Halmstads BK med 2 – 0 efter mål av Thorvaldsson och Joel Andersson. Stor matchhjälte för gulsvarta Häcken blev Christoffer ”Krickan” Källqvist som räddade TVÅ straffar och spikade igen målet. Hela Häcken gjorde en stark insats och var förtjänta av segern. 

Ett Häcken med flera skador och en avstängning rumsterade om i startelvan – Gerhardsson flyttade över Nasiru Mohammed till vänsterytter och lät Simon Sandberg och Joel Andersson hantera högerkanten med Samuel Gustafson, Ivo Pekalski och René Makondele centralt på mittfältet. Det fungerade mer eller mindre utmärkt, Häcken var laget som gick ut och tog tag i matchen och när Halmstad väl fick in bollen i straffområdet visade Diego Lugano vilken rent ut sagt fantastisk huvudspelare han är. Bland annat noterade vi en undannick i matchinledningen samt noll förlorade luftdueller i första halvlek. Framåt för Häcken var det Gunnar Heidar Thorvaldsson som högg gång på gång innan han fick sätta kronan på verket i matchminut 41.

Ivo Pekalski bryter ett uppspel, passar Samuel Gustafson som stöter fram bollen till en framstörtande Nasiru Mohammed som lägger en löpboll mellan mittback och ytterback där Thorvaldsson kommer perfekt och placerar bollen förbi Halmstadsmålvakten. 0 – 1 med fyra minuter kvar av den första halvleken.

Halmstad som inte fått till mycket offensivt spel i första halvlek men flyttat fram väldigt mycket folk på alla frisparkar och hörnor kom högre upp i banan i inledningen på andra halvlek. Efter tio minuter fick de även straff när Sandberg drog ner Keene. Men Christoffer Källqvist gör en strålande räddning och istället för en tappad ledning blev det knappt tio minuter senare en utökad sådan. Thorvaldsson rycker loss i höger innerläge och slår en strålande passning till Joel Andersson som placerar in sitt första allsvenska mål.

Efter målet kommer en period där Häcken har kontroll och passar och passar sig förbi, runt och igenom ett jagande Halmstad. Men någon enkel resa mot slutsignalen blir det inte. Med sju minuter kvar har Halmstad en dubbelchans som Källqvist räddar båda gångerna. Nasiru Mohammed har chansen att punktera matchen men avslutet går över i ett bra läge. Källqvist får se ett skott träffa undersidan av ribban och gå ut. I slutsekunderna hittar domare Jonas Eriksson en ny straff för Halmstad, den fjärde totalt för i år. Men Christoffer Källqvist räddar den med, två räddade straffar i en och samma halvlek är inget man ser så ofta.

Men Häcken fortsätter sin fina trend på Örjans Vall och vinner sjätte matchen i rad borta mot Halmstad, med en total målskillnad på 13-2. Häcken går därmed upp på åtta poäng och ligger på nionde plats i Allsvenskan.

Huvudpartner

Officiella branschpartners