Ungdom/bredd: Premiär för 3-mannafotboll på Slättadamm

I lördags var det premiär för 3-mannafotboll för åldrarna 6 och 7 år i Hisingsalliansens regi. BK Häcken är administrativt ansvariga för att driva 3-mannaverksamheten på Hisingen. Under 2015 kommer det vara fyra stycken sammandrag som alla planeras att genomföras på Slättadamm. För år 2016 och framåt planeras att andra föreningar på Hisingen kan vara så kallade värdföreningar och då ha ett sammandrag vid sin egna anläggning.

– Lördagen blev en toppenstart för 3-mannafotbollen på Hisingen. Allt fungerade bra och vädret var verkligen med oss. Det är fantastiskt kul att se alla barnen så engagerade. Det här lovar gott inför framtiden, säger Anders Wahrnberg, ansvarig för Hisingsalliansens 3-mannafotboll och även fotbolls-/ungdomsansvarig i BK Häcken.

I helgen deltog pojkar och flickor födda 2008 och 2009 från föreningarna IK Zenith, Hisingsbacka FC, Lundby IF, Säve SK, Kärra KIF och BK Häcken. Totalt var 30 stycken lag igång i spel.

– Det skapar så fina värden att redan i den här åldern spela fotboll i den här spelformen. Barnen har roligt och har mycket bollkontakt samt att ledarna träffas och knyter nya värdefulla kontakter för framtiden. Jag hörde redan hur kontakter mellan ledare i lagen togs för framtida tränings- och matchutbyte. Jag tror helt klart att 3-mannafotbollen är något som kan stärka fotbollen på Hisingen på många sätt, avslutar en nöjd Wahrnberg.

Nästa sammandrag för Hisingsalliansen 3-manna fotboll är på BK Häckens ungdoms träningsanläggning Slättadamm lördag den 6 juni.

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners