Ungdom/bredd: Utslagna av FC Köpenhamn i Malmö

I helgen var BK Häckens framgångsrika U12-lag nere i Malmö och spelade Trianon Cup där 64 lag från hela Norden deltog.

Lag Gult inledde starkt och vann gruppen på fullpott efter att Kvarnby, Furulund och danska Hareskov avfärdats och därmed var laget redo för kvalmatch till A- eller B-slutspel. I den matchen väntade tuffa Djursholm och efter en jämn och tempostark tillställning var BK Häcken klara för A-slutspelet där lag som Malmö FF, IFK Stocksund, Brommapojkarna, Eskilsminne och Odense också gjorde de gulsvarta sällskap. Dock föll lotten mot favorittippade FC Köpenhamn i en match där BK Häcken tidigt tog ledningen efter en omställning, men där danskarna replikerade ganska omgående och tog över spelet allt eftersom.

– Helt klart det bästa ungdomslaget vi någonsin mött. De spelade väldigt moget och med stor rörlighet på samtliga positioner, säger Frode Gaustad, huvudansvarig i U12 efter att ha sett danskarna vinna till slut med 3-1.

– En stor erfarenhet för oss som vi tar med oss tillbaka till Hisingen och bygger vidare på, avslutar Gaustad.

Även lag Svart deltog i denna turnering och trots bra spel hade laget inte marginalerna på sin sida. De gulsvarta tog sig fram till kvartsfinal i C-slutspelet där Kristianstads BOIS till slut satte stopp.

Huvudpartner

Officiella branschpartners