1 – 1 i inofficella nypremiären

BK Häcken spelade oavgjort, 1 – 1, mot danska FC Randers i den inofficella invigningen av Bravida Arena. Första målskytt på Häckens nya hemmaplan blev Viktor Lundberg (f.d AIK) medan det blev Alexander Jeremejeff som gjorde det första gulsvarta målet. Matchen, som spelades inför speciellt inbjuden publik men i övrigt var stängd, höll bra nivå och båda lagen skapade flera bra lägen.
– Det blev en bra genomkörare mot ett riktigt bra lag, vi hade en period i första halvlek där vi inte är på plats försvarsmässigt men sedan tycker jag att vi tar oss in i matchen på ett bra sätt, säger Peter Gerhardsson.

Det var Randers som inledde matchen klart bäst och man skapade två bra lägen under första tio minuterna. På den tredje chansen blev det mål. Danskarna anföll på högerkanten och ett perfekt inspel nådde en helt fri Viktor Lundberg som skickade in första målet på Häckens nya hemmaplan. Matchbilden fortsatte se ut som i inledningen, danskarna hade initiativet och Häcken fick sällan tag i bollen. Men så efter en halvtimmes spel började Häcken få till längre anfall och bl a hade Nasiru Mohammed ett par farliga skott. Alexander Jeremejeff kom in efter 32 minuter för Dardan Rexhepi (som byttes in igen sista halvtimmen) och hade varit på planen i knappt fyra minuter innan han kombinerade med Thorvaldsson och Makondele och stöter in bollen i högra krysset.
Randers har en dubbelchans  efter fyrtio minuter där först Källqvist gör en sanslös räddning och sedan Simon Sandberg offrar sig och täcker ett kanonskott på returen. Men Häcken reder ut situationen och Kari Arkivuo får på ett bra skott innan halvtidvilan som räddas.

I andra halvlek har Häcken ett helt annat grepp om Randers offensiv och etablerar spelet egentligen mer och mer ju längre matchen lider. Efter en timmes spel har Gerhardsson gjort sju byten, detta utan att tempot eller kvaliteten sjunker överhuvudtaget. Jeremejeff gör ett rasande vackert mål som tyvärr döms bort för offside och Källqvist gör en strålande enhandsräddning på ett danskt friläge och på extratid är det ytterst nära att först Paulinho och sedan Gustav Berggren avgör. Så blir det dock inte utan matchen slutar oavgjort 1 – 1.

Huvudpartner

Officiella branschpartners