Dags för Åtvidaberg!

Vi har nu nått den näst sista omgången innan det allsvenska sommaruppehållet och Bollklubben Häcken åker till Kopparvallen för att möta Åtvidabergs FF. Efter elva omgångar ligger Häcken på åttonde plats med 14 poäng, medan Åtvidaberg ligger sist med 4. I omgången som spelades i helgen förlorade båda lagen; Häcken borta mot Gefle med 2 – 0 och ÅFF likaså borta mot Malmö med 3 – 0.
– Det är viktigt att vi sätter vårt försvarsspel ordentligt och att vi blir vassare i våra omställningar än i de senaste matcherna, säger Peter Gerhardsson, som mest ser fördelar med det täta spelschemat. När man gjort en mindre bra match vill man så fort som möjligt få en ny chans att göra en bättre prestation, säger Gerhardsson till Häcken-TV.

Häcken har åkt på två raka förluster mot Falkenberg och Gefle och letar efter det spel som gav bl a 3 – 0 mot Malmö FF. Annat noterbart inför matchen är att Åtvidaberg tagit samtliga sina fyra poäng på hemmaplan, seger mot Falkenberg med 3 – 1 samt 1 – 1 mot AIK.

Häckens matchtrupp:

Målvakter: Källqvist, Abrahamsson
Backar: Lugano, Arkivuo, Zuta, Söderberg, Sandberg, Binaku
Mittfältare: Simon Gustafson, Pekalski, Abubakari, Ohlsson, Mohammed, Samuel Gustafson,  J. Andersson, A. Andersson
Forwards: Thorvaldsson, Rexhepi, Jeremejeff

Huvudpartner

Officiella branschpartners