De blir #firsteverbravida

Bland hundratals nominerade har juryn bestående av: Martin Ericsson, René Makondele, Paulinho, Christoffer Källqvist, Samuel Gustafson och representanter från BK Häckens marknadsavdelning samt reklambyrån Welcom utsett vinnarna i tävlingen #FirstEverBravida.

Via Facebook, Instagram och Twitter har man kunnat nominera sig själv eller en vän i kampen om att få vara först på Bravida Arena. Först med att lägga en hörna, käka den första falafeln, dra första frisparken, lägga den första straffen eller skicka av det första tifot. 

– Att fansen får komma in och plocka med sig souvenirer som stolar och nät när arenor ska rivas har vi sett flera gånger tidigare, därför känns det extra kul att göra en omvänd kampanj där supportrar får inviga istället för spelarna. Det märks inte minst på aktiviteten på nätet där vi fått ett väldigt engagemang på kort tid, säger Marcus Jodin, marknadschef på BK Häcken.

Juryn har haft ett idogt arbete med att utse vinnarna som till slut är:

Första Frisparken

Karl Bergh. Motivering: ”som inte bara går på alla matcher utan även träningsmatcher och annan träning i bitande kyla eller regn och rusk. Karl Bergh har promenerat från Londongatan till arenabygget flera gånger i månaden från det att rivningen börjat tills idag. Han förtjänar att få vara med och inviga Bravida Arena”.

Första Falafeln

Jenny Sofia Andersson. Motivering: ”Då jag ätit mig mätt till illamående tillräckligt många gånger på kexchoklad och mazarin, känner jag att den där falafeln skulle sitta fint i en veg.supporters mage”.

Första tifot

Tage Högberg. Motivering: ”Mannen som varit med längst. Given i klacken. Tage 92 år”.

Första straffen

Ahlam Mourad. Motivering: ”Innan jag träffade henne visste hon inte ens vad Häcken var. Men efter det går hon på de flesta hemmamatcherna och jag tycker att det hade varit kul om hon fick slå den första straffen”.

Första hörnan

Joel Svanberg. Motivering: ”min son som är 16 år och har gått på Häcken sen han var 3 månader gammal. När han var 1 år kröp han in under läktaren på Sektion G efter matchen och vägrade komma ut. Vaktmästaren fick komma och låsa upp bakvägen så vi kunde hämta honom. Han skulle slå en fin hörna som Dardan kan nicka in”.

Vinnarna kommer att beträda Bravida Arena på måndag 22 juni och genomföra handlingarna tillsammans med spelare från BK Häcken.

Vinnarna kontaktas under eftermiddagen

bkhacken.se

Huvudpartner

Officiella branschpartners