Häcken mot AIK

Gulsvarta Häcken tar emot svartgula AIK i den sista matchen innan sommaruppehållet. Det är även Häckens sista hemmamatch på Gamla Ullevi innan flytten till Bravida Arena. Häcken kommer från en chansmässigt jämn drabbning mot Åtvidaberg som slutade oavgjort 1 – 1, medan AIK gick en riktig holmgång hemma mot Falkenberg som man till slut vann med 4 – 3. Häcken ligger på åttonde plats med 15 poäng, AIK är sexa med 22.

Om Häckens resultat på hemmaplan har hittills lämnat en del övrigt att önska – en seger och en oavgjord har det blivit hittills för Peter Gerhardssons mannar – så har Andreas Alms AIK haft det än besvärligare när de spelat borta och står ännu utan seger i bortaspelet. Om vi ska rota vidare i rena siffror och låtsas som om tidigare resultat påverkar framtiden borde det bli målsnålt på Gamla Ullevi på nationaldagen. Häcken har gjort fyra mål på hemmaplan, AIK har gjort fem på bortaplan.

AIK har ett som vanligt namnkunnigt lag där offensiven med bl a Henok Goitom, Nabil Bahoui och Mohammed Bangura är giftig medan Per Karlsson och Nils-Eric Johansson står för den defensiva erfarenheten. U21-landslagets Patrik Carlgren vaktar målet och den mycket spännande och unge Ebenezer Ofori spelar på mittfältet. Tränaren Andreas Alm gör sin femte säsong som chefstränare i klubben, innan dess har han varit både assisterande tränare samt spelare i AIK.

Som tidigare konstaterats var Häcken nära att både vinna och förlora i sin senaste match mot Åtvidaberg. Efter att Samuel Gustafson, sin vana trogen, vallat in ett långskott till kvittering gjorde hela laget en bra andra halvlek och skapade flera bra lägen att ta ledningen. Dock hade Åtvidaberg två riktigt farliga chanser i slutminuterna där det var nära att Peter Gerhardssons lag fått åka tomhänta hem till Hisingen. Det är i nuläget inte otänkbart att Diego Lugano gör sin sista allsvenska match, även om vi givetvis hoppas att han stannar kvar längre. För Häckens del är skadelistan lång men vi fokuserar som vanligt på de som är tillgängliga. Noterbart är att Emil Wahlström gör comeback efter skada.

Matchtruppen:

Målvakter: Källqvist, Abrahamsson
Backar: Lugano, Arkivuo, Wahlström, Zuta, Söderberg, Sandberg, Binaku
Mittfältare: Simon Gustafson, Abubakari, Ohlsson, Mohammed, Samuel Gustafson,  J. Andersson, A. Andersson
Forwards: Thorvaldsson, Rexhepi, Jeremejeff

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners