Oavgjort mot AIK

Häcken avslutade både sin vårsäsong och sin sejour på Gamla Ullevi med att spela 0 – 0 mot AIK inför 3460 åskådare. Häcken gjorde en mycket bra första halvlek där man dominerade tillställningen helt under de första 20 minuterna, dock utan att få utdelning. I den andra halvleken tog sig AIK mer och mer in i matchen och skapade ett visst tryck under de sista 20, men inte heller de fick in bollen i mål. Oavgjort, 0 – 0, därmed vilket underströk  att de båda lagen har haft svårt med målskyttet på hem- respektive bortaplan under våren.

Matchen inleddes på (nästan) bästa möjliga sätt, Häcken pressade tillbaka AIK och det kombinerades fint och snabbt via Joel Andersson och Nasiru Mohammed på kanterna och Simon Gustafson centralt. Dardan Rexhepi slet hårt ensam på topp och öppnade upp för framförallt Simon som hade flera avslut, bl a Häckens bästa målchans i matchen efter 30 minuter men Carlgren i AIK-målet räddade. Något mål blev det inte av anstormningen, trots hela  9 – 1 i hörnor mot ett allsvenskt topplag.

Andra halvlek kännetecknades av att Häcken allteftersom mattades av, alternativt att AIK kom in mer och mer i matchen, beroende på om du har gulsvarta eller svartgula glasögon på. Det ska dock sägas att sett över 90 minuter var det två lag som försvarade bättre än de anföll, antalet målchanser åt båda håll var få. AIK:s bästa chanser är Goitom som skjuter över från nära håll samt en nick Källqvist gör en suverän räddning på. 

Vi återkommer med kommentarer från matchen under söndagen.

Huvudpartner

Officiella branschpartners