Oavgjort på Kopparvallen

BK Häcken spelade 1 – 1 mot Åtvidabergs FF i en match där båda lagen nog mer är besvikna över missade lägen än nöjda över att ha tagit en poäng. Det var hemmalaget som tog ledningen innan Samuel Gustafsons långskott via en motspelare kvitterade i första halvlekens slutminuter. I andra halvlek hade båda lagen en handfull bra till utmärkta målchanser utan att få någon utdelning.
– Vi gör en spelmässigt bättre andra halvlek än första och vi borde gjort fler mål i en match där vi har ett spelmässigt övertag och skapar så många chanser, säger Peter Gerhardsson. Jag är aldrig nöjd när vi inte vinner, så känns det idag med.

 Spelmässigt var som sagt den första halvleken inte någon höjdare från någondera laget. Hemmalaget lämnade över initiativet till Häcken som blev statiska i det offensiva spelet och slog bort ovanligt många passningar. Efter 18 minuter stoppar en Åtvidaberg-spelare bollen i eget straffområde med handen utan åtgärd från domaren, tre minuter senare rycker John Owoeri ifrån i djupled, rundar Källqvist och får precis bollen över mållinjen samtidigt som han tacklas av Lugano. I matchens 35:e minut blixtrar Dardan Rexhepi till och skjuter i stolpen, Viktor Sköld i hemmalaget vill inte vara sämre och nickar även han i stolpen.  På tilläggstid får Samuel Gustafson bollen, avancerar och drar på. Skottet går via en Åtvidabergsrygg in alldeles vid stolpen och Häcken har kvitterat innan halvtid.

I halvtid bytte Ivo Pekalski med Joel Andersson som gick in som högerytter, Nasiru Mohammed flyttade till vänster och Samuel Gustafson klev in centralt på Pekalskis plats. De första fem-tio minuterna av halvleken är det hemmalaget som trycker på framåt, Källqvist får gult kort när han stoppar ett friläge där domaren menar att han använt händerna utanför straffområdet. Källqvist gör en mycket bra räddning på den efterföljande frisparken. Efter det är det Häcken som ligger på resten av matchen medan Åtvidaberg får flera farliga lägen på omställningar. En väldigt pigg och framfusig Joel Andersson kommer runt gång på gång ute till höger – Samuel Gustafson nickar helt fri utanför på ett fint inlägg från just Andersson. Simon Gustafson har några kombinationer med Rexhepi som antingen blockas eller räddas till hörna.

Alexander Jeremejeff kommer in för Rexhepi och drar på ett skott som precis räddas till hörna. da Silva nickar över för Åtvidaberg. Joel Andersson slår ytterligare ett fint inlägg som helt friställer Jeremejeff vars nick går tätt utanför. Det är nära att ta en ände med förskräckelse för Häcken i slutminuterna. Först har Åtvid en nick i ribban och med bara sekunder kvar nickar Sköld utanför från väldigt nära håll. Istället slutar matchen 1 – 1 med två lag som båda kände att de kunde vunnit.

Huvudpartner

Officiella branschpartners