Peter Gerhardsson om vårsäsongen

På presskonferensen efter mötet med AIK pratade Peter Gerhardsson inte bara om matchen utan gav även sin syn på vårsäsongen. 
– Generellt har vi spelat 13 tuffa och jämna matcher. Vi har haft ett genomgående ganska bra försvarsspel men inte varit tillräckligt bra i det offensiva spelet. Sen har första målet fått alldeles för stor betydelse för hur vi agerar ute på planen. Vi har inte förlorat när vi gjort första målet, samtidigt har vi inte vunnit om vi släppt in första målet. Där måste vi bli bättre.

Om vårsäsongen
– Vi har ofta hittat någorlunda rätt i försvarsspelet och inte släppt in fler än två mål i någon match. Samtidigt har vi med undantag av Malmö-matchen inte gjort fler än två mål framåt. Diego Lugano har varit otroligt viktig för oss och vi hoppas givetvis att vi får tillbaka honom när serien börjar. Men som sagt, sammantaget har just den delen det fungerat ganska bra.
– Vi är ineffektiva framåt. Givetvis vill vi skapa ännu fler chanser än vi gör men framförallt har det handlat om att vi inte varit tillräckliga skickliga på att sätta de chanser vi skapat. Dessutom måste vi bli starkare och fortsätta tro på vår spelidé oavsett vem som gör första målet i matcherna. Det tror jag är en karaktärsfråga, att vi fullföljer matcherna utan att bli påverkade av målen och där har vi inte levererat. 

Om uppehållet och höstsäsongen
– När vi börjar spela igen är det två matcher, sen öppnar fönstret och det vi vet nu är att Paulinho är spelklar. Han är självklart en förstärkning och kan spela både som central forward och på en kant så det känns givetvis bra. Diego Lugano har varit fantastisk nyttig för oss med sin karaktär och hur han tar bort bollar i straffområdet, framförallt har han varit en stor resurs på fasta situationer och i luftspelet. Vi hoppas givetvis att han återvänder till oss.
– När det gäller truppen är det något jag bara diskuterar med Sonny Karlsson, jag jobbar stenhårt med att få den trupp jag har att prestera och utvecklas. Om vi skulle förstärka laget ytterligare får det bli en överraskning för er isåfall. Inte för mig hoppas jag (skratt) men för er i media.

Huvudpartner

Officiella branschpartners