Simon Gustafson till U21-EM!

Idag presenterade förbundskapten Håkan Ericsson sin trupp till sommarens U21-EM i Tjeckien och BK Häckens Simon Gustafson var en av de 23 som kom med. Landslaget får innehålla spelare födda 1992 eller senare och Simon är en av tre spelare födda -95 som blev uttagna.
– Det ska bli kul att spela i ett EM, det var en härlig känsla att bli uttagen, säger Simon Gustafson till hemsidan. Jag har varit helt fokuserad på mitt spel i Häcken under våren och har sett landslaget och EM som en bonus. Då är det givetvis skönt att se att det räckte till att bli uttagen.

U21-EM spelas under juni månad och Sverige har hamnat i en mycket tuff grupp med Italien, England och Portugal som motståndare. Ettan och tvåan i gruppen går vidare till semifinal.

– Min säsong har varit som lagets, upp och ner, säger Simon. Man är mer nöjd med vissa matcher än andra, samtidigt känner jag att jag utvecklats och tar steg hela tiden.

Även forne Häcken-spelaren Oscar Lewicki (numera i Malmö FF) är med i truppen.

Huvudpartner

Officiella branschpartners