U19: Inför BK Häcken – Malmö FF

På lördag är det dags för en riktig fotbollsfest när trean Malmö FF gästar serieledande BK Häcken på GPA.

– Det brukar alltid bli tuffa matcher mot Malmö. Vi har slagits i flera år nu med många spännande matcher i både serien och ligacupsfinalen. MFF är ju en storklubb även på juniorsidan, så det blir nog en bra match på lördag, säger Teddy Olausson som trots mycket studentfirande bland spelarna under veckan haft en bra träningsvecka.

– Alla är friska och har gjort det bra i veckan trots de yttre omständigheterna med studentfirande och bal. Det har varit högt tempo och fokuserat. Alla vet vad som väntar på lördag, vi känner oss redo för matchen. Det är ett fysiskt lag vi möter som spelar ganska seniorlikt. Det är oftast en tidig boll på forward, tillbakaspel, mycket folk som fyller på och en del andrabollsspel. Det gäller att ta duellerna, analyserar Olausson som fortsätter:

– Det blir nog en jämn matchbild med mycket anfallsspel och hög intensitet. Vi har vunnit en del på sistone och sakta hittat tillbaka till den goda formen som vi hade i fjol. Vi har en bra mix och stämningen i gruppen är på topp. Det känns riktigt roligt med fotboll just nu och vi vill nu avsluta våren på bästa sätt innan vi går på sommaruppehåll, avslutar Olausson.

Avspark lördag 14.00 på GPA. Fri entré, varmt välkomna!

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners