U21: BK Häcken besegrade HBK

BK Häcken besegrade under gårdagen Halmstads BK  med 3-2 efter ett sent segermål av Adam Andersson på Bravida Arena.

Albin Skoglund gav hemmalaget ledningen redan i den femte minuten och gav de gulsvarta en smakstart efter ett mycket vackert anfall. Dock replikerade halläningarna omgående via Perparim Beqaj  som högg på ett felpass i Häckens backlinje och dundrade in ett långskott i krysset, otagbart för Abrahamsson, två minuter senare. Målfesten fortsatte och Joel Andersson kunde ge hemmalaget ledningen igen i den 13:e minuten. Även den här gången var det resultatet av ett mycket fint anfall där Paulinho klackade fram bollen till en framstormande Joel. Strax innan halvtidsvilan fick Halmstads BK en straff som Shkodran Maholli förvaltade på bästa sätt och kvitterade.

I andra halvlek var det länge mållöst och matchen såg ut att sluta 2-2 – dock lade de gulsvarta in en extra växel och tryckte på framåt. Efter ännu ett fint anfall spelade inbytte Mark Fezarit fram Adam Andersson som blev segerhjälte med sitt 3-2 mål i 86:e minuten.

Startelvan:
Abrahamsson
J. Andersson – Wahlström – Sudic – Binaku
Pekalski – A. Andersson
Olausson – Skoglund – Krezic
Paulinho

Byten:
65. Krezic – Fezarit
80. Binaku – Sana
80. Olausson – Lipovac

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners