Ungdom/bredd: Guld och brons i Ulvacupen för U10

I helgen spelades Sveriges största 7-mannaturnering Ulvacupen i Skövde där hela 64 lag deltog. BK Häcken ställde upp med två lag – och vilken succéhelg det blev för morgondagens stjärnor!

Gruppspelet blev en smidig resa då båda lagen vann alla sina tre gruppspelsmatcher, anmärkningsvärt att lag 1 hade målskillnad 33-1 efter gruppspelets tre matcher. Lag 1 gick direkt vidare till 8-delen och Lag 2 möte Bankeryd i 16-delen, vilket också blev ett lättsamt kapitel och vinst med 7-2.

8-delen blev en tuff match för lag 2, då laget vann mot Hisingskollegan IK Zenith i en jämn fight med 2-0. Lag 1 gick som tåget och av bara farten körde man över Våmbs IF med 6-0.

Kvarten hägrade och båda lagen fick ÖIS som motståndare och det gulsvarta segermaskineriet fortsatte med 3-1 och 6-0 i Hisingsfavör. Det innebar semifinal för båda lagen, dock med det trista beskedet att lagen fick möta varandra. Sida vid sida gicks taktiken igenom, alla kramades och alla var enade om att resultatet inte spelade någon roll. Tränarna coachade sida vid sida och Lag 2 drog det längsta strået i kanske Ulvacupens mest välspelade match i P05-klassen. Det var fotboll på hög nivå och det var jämt. För att separera lagen åt krävdes straffsparksläggning efter 5 minuters sudden. 1-1 efter full tid och 3-2 till Lag 2 efter straffsparksläggning.

Finalen spelades av Lag 2 mot IFK Göteborg. Efter en tidig ledning för Hisingens stolthet, tryckte IFK på och hade en bra period i ca 6-7 minuter, sedan tog Häcken över mer och mer, och till slut kom både tvåan och trean. 3-0 när domaren satte pipan i mun och slutsignalen ljöd. Då bröt euforin ut bland lagkamrater, föräldrar och ledare som samlades på plan och jublade som aldrig förr.

bkhacken.se gratulerar U10 till en mycket väl genomförd fotbollshelg i Skövde!

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners