Ungdom/bredd: Så går det i serierna

Våra gulsvarta ungdomslag har snart spelat klart vårens seriespel som löper fram till mitten av juni innan lagen går på uppehåll och börjar förbereda sig inför sommarens stora äventyr – Gothia Cup! 

U16: Kombinationslaget U15/U16 har spelmässigt imponerat stundtals mot det oftast ett år äldre motståndet. Dock har det gått tyngre rent resultatmässigt och i förra veckan blev IFK Göteborg för svåra. Laget har efter fem matcher i den högsta P16-serien samlat ihop fyra poäng.

U15: Pojkar 00 har efter sex omgångar inkasserat tio poäng. Laget har visat upp en fin struktur och organisation i sitt spel med ett starkt försvarsspel. De gulsvarta ligger i mitten av tabellen. Börjar efter uppehållet ladda inför Gothia Cup med ett läger i Landskrona.

U14: Har tre lag i seriespel där det ena laget besegrade duktiga IK Zenith i helgen i den högsta serien efter en stark prestation. De gulsvarta ligger fyra i den högsta serien med Zenith, Örgryte och FC Angered före sig. 

U13: Pojkar 02 har gått fram som ett ånglok i båda serierna. På totalt elva matcher med sina två lag har man tagit 31 av 33 möjliga poäng samt innehar en målskillnad på 66-15. Lagen har radat upp starka prestationer under våren tack vare ett solid försvarsspel och ett vasst anfallsspel.

Flickjuniorer: Haft en tuff inledning mot det oftast äldre motståndet. Laget spelar klokt och med en härlig inställning som räckt till fem poäng under våren. Har en fin utvecklingskurva på gång.

Flickor 15: Gått riktigt bra hela våren med sina tydliga spelidé och entusiasm på plan. Laget ligger för närvarande trea med tätkänning på toppen. En sur 1-0 förlust senast mot serieledande Landvetter.

Flickor 14: Trots en enorm inställning och fin kämpaglöd har spelet inte räckt till mot det duktiga motståndet under våren. Är på gång och ser bättre ut för varje vecka som går.

Flickor 13: De gulsvarta har presterat bra under hela våren i en mycket jämn tabell där alla kan slå alla. I laget finns många blivande stjärnor som tagit ytterligare ett steg i sin utvecklingskurva under året. Kommer att bli ännu starkare under hösten.

Huvudpartner

Officiella branschpartners