Ungdom/bredd: U12 i AIK Elite Cup

I helgen utspelades prestigefulla AIK Elite Cup i Stockholm. Bland lagen som deltog fanns Feyenoord, Crystal Palace, Staebek, FC Nordsjaelland, Vålerenga och BK Häcken.

I den första matchen ställdes Hisingens stolthet mot duktiga FK Karlskrona som har en gyllene årskull i sitt U12-lag. Blekinge-laget var starkast och grundlade segern redan i den första halvleken efter 3-0. I match två väntade holländska storklubben Feyenoord som briljerade med finess, tekniska godbitar och flera taktiska exempel hämtade direkt ur skolboken. BK Häcken stod upp bra men tvingades se sig besegrade med 3-0. I den sista matchen fanns fortfarande möjligheten för avancemang till A-slutspel vid seger mot norska Baerum SK. Efter en riktig bra genomförd match stod de gulsvarta i A-slutspel efter 4-1 till sin favör.

Resan tog dock slut vid åttondelen där Hammarby IF spände musklerna och vann duellen med 6-0 – vilket innebar en placeringsmatch för Häcken mot norska Staebek. De gulsvarta visade fin moral och vann matchen mot norrmännen med 3-1.

Guldet bärgades av gruppmotståndaren Feyenoord som besgrade IFK Göteborg med 5-0 i finalen.

Huvudpartner

Officiella branschpartners