3 – 0 mot Kalmar FF!

Bollklubben Häcken besegrade Kalmar FF med hela 3 – 0 på Bravida Arena i Allsvenskans sjuttonde omgång. Nasiru Mohammed blev tvåmålsskytt och Peter Abrahamsson höll nollan i målet i en match där hemmalaget hade kommandot under större delen av matchen.
– Vi växer in i matchen efter en ganska stängd första halvlek och gör också det viktiga första målet. Efter det spelar vi bra, gör två mål till och Peter står för två fantastiska räddningar och håller nollan, säger Peter Gerhardsson.

Häcken inledde matchen aggressivt i regnovädret på sin hemmaplan. Peter Abrahamsson startade mellan stolparna och Jasmin Sudic bar lagkaptensbindeln med den äran. Tyvärr drabbades Alex Jeremejeff av en bristning i låret och tvingades utgå efter dryga kvartens spel. Han ersattes förtjänstfullt av Dardan Rexhepi. Matchens första målchans var Häckens, Joel Andersson snappade upp ett blockerat skott från Paulinho men kunde inte överlista Cramer i Kalmar-målet. Nasiru Mohammed, som spelade vänsterytter, drog på ett skott som tippades till hörna och hade även en fin kombination med Rexhepi som inte resulterade. Paulinho sköt en frispark tätt utanför och fick på en bra nick efter inlägg från Simon Sandberg som räddades. 

Första halvlek slutar dock mållös, att Häcken hade 8-1 i hörnor samt att Kalmar inte skapat en enda chans gav dock förhoppningar inför den andra halvleken.

Häcken satte också mycket riktigt full fart direkt och svärmade, om uttrycket tillåts, som getingar runt Kalmars straffområde. Kari Arkivuo körde sin patenterade överstegsfint, gick förbi sin gubbe och passade perfekt in till Nasiru Mohammed som placerade in ledningsmålet. 1 – 0 efter 52 minuter följdes upp med 2 – 0 två minuter senare. Samuel Gustafson drar på ett skott och Joel Andersson hugger på returen. Joel är ytterst nära att även göra 3 – 0 på en fin nickpassning av Rexhepi men avslutet räddas strax framför mållinjen av en utespelare.

Nu vaknar Kalmar till och trycker på framåt anförda av inbytte Rasmus Elm. Men Peter Abrahamsson står för en strålande räddning på den hårda nicken från nära håll. Rasmus Elm provar Abrahamsson med en farlig frispark men han stoppar den med och Häcken-klacken sjunger hyllningssånger till hans ära. Efter 76 minuter punkterar Nasiru Mohammed matchen genom att på något sätt tråckla med sig bollen förbi en, två och tre försvarare innan han placerar in bollen.

Det är en ganska grinig match och Paulinho, som blivit varnad, tas ut på bår med en rejäl lårkaka. Dock ingen farlig skada, Jeremejeff blir dock borta lite längre tid med sin bristning.

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners