Albin Skoglund – årets sommarproffs!

BK Häcken har under flera år flyttat upp en eller flera spelare från Akademien och låtit dem träna med A-laget under sommarlovet, bl a har Leo Zuta, Carlos Strandberg, Joel Andersson och Egzon Binaku gått den vägen. Årets sommarproffs är en nygammal bekant för oss som följer Häcken, 18-årige Albin Skoglund var med redan under vinterns träningsläger i Florida.
– Det har gått bra i Akademien senaste två åren, tyvärr var jag lite småskadad i Florida men jag fick iallafall lära känna ”gubbarna” i laget då, säger Albin, som redan varit med i matchtruppen i Allsvenskan.
– Albin är en offensivt inriktad spelare som kan spela på samtliga offensiva positioner, bra passningsfot och kanske framförallt ett driv med bollen som är mycket intressant, säger Peter Gerhardsson.

Mötet på måndag med Hammarby ser han fram emot lite extra, morfar Ya Skoglund är gammal spelare i Hammarby och inbiten Bajen-supporter. Han är i sin tur bror till en av svensk fotbolls största spelare genom tiderna – Lennart ”Nacka” Skoglund. Albin är dock Hisingsgrabb, född och uppväxt ett stenkast från Tuvevallen. 
– Det ska bli kul att möta Hammarby, morfar pratar mycket om dem, sen får vi se om jag får spela eller inte men det ska bli roligt i vilket fall, säger Albin. 

Huvudpartner

Officiella branschpartners