Gulsvarta Lisen fyller 100 år

Lisen Jonsson har nått tresiffrigt, alltså 100 år. Och BK Häcken var naturligtvis på plats och uppvaktade. Från 10 års ålder har Lisen bott på Hisingen. När Lisen fyllde 25 år bildades BK Häcken och sedan dess har klubben alltid haft en framträdande plats i hennes hjärta.

Av dagens spelare brinner hjärtat främst för Christoffer Källqvist. En spelare från de egna leden som alltid uppträder som en gentleman, menar Lisen som inte har mycket till övers för alla skriverier om Carlgren i U-21 landslaget som hon följde på TV. Källqvist är mycket bättre.

Det är inte ofta som Lisen missar en match på hemmaplan. Hon hade sin egen plats på gamla Rambergsvallen och fick nu i present en livslång, egen plats på Bravida Arena. ”Fast det blir svårt att inte säga Rambergsvallen. 80 år med det namnet sätter sina spår”, säger Lisen.

Färdtjänst är inget som Lisen kan tänka sig. Inte ens till matcherna. ”Nä, jag småjoggar, det ligger ju alldeles här bakom” (sträckan uppmättes till 2,7 km, red.anm.), säger Lisen och spinger på lätta steg mot köket för att hämta mer kaffe.

Det är frågan om man kan träffa en mer pigg och vital 100-åring någonstans. BK Häcken är stolta över att ha Lisen Jonsson såväl som supporter och som medlem. Vi önskar all lycka till i livet.

bkhacken.se

Huvudpartner

Officiella branschpartners