Gothia Cup: Gruppspelsdramatik

I dag avslutas gruppspelen där lagen sedan fortsätter sina resor i antingen A eller B-slutspel med start från onsdagskvällen. Här kommer ett urval av de gulsvarta lagens framfart hittills i årets Gothia Cup:

B11: BK Häcken 1 har imponerat stort och inledde sin premiär med att besegra Hammarby IF med 8-3. Segern följdes upp under tisdagen med vinst mot engelska De la Salle collage. I praktiken säkrat gruppsegern och möter tabelljumbon Rotalis från Litauen i dag kl 13.00 på Slättadamm 4.

B12: BK Häcken 2 inledde med förlust i måndags mot italienska Kopron Team. Dock ryckte laget upp sig i går och tog en viktig seger mot Anderlövs – en seger som placerar BK Häcken som tvåa inför dagens avgörande drabbning mot Spjutstorps IF där båda ligger på tre poäng. 

B13: BK Häcken 1 hade målfest på Heden 3 i går när danska Aalborg Chang besegrades med hela 9-0. Gör upp om gruppsegern i dag mot portugiska Footgeneration FA Algarve som är ett distriktslag. Avspark 12.40 på Mossens IP.

B14: BK Häcken följde upp 3-1 segern mot Lilleström i måndags med att besegra Håbo FF med hela 6-0. Spelar om gruppsegern i dag mot tyska SG Findorff som även de har sex poäng. Avspark 08.50 på Grimbo 3.

B15: Efter måndagens starka styrkebesked mot JSLL Arsenal fick man ett kryss under gårdagen mot Bromstens IK trots massivt spelövertag. Ligger tvåa inför dagens möte mot gruppettan Åsane från Norge. Avspark 10.50 på Tuvevallen.

B17: Haft det tufft i elitklassen. 4-0 förlust mot Doncaster följdes upp med förlust mot Hammarby, trots att de gulsvarta gör en bra prestation.

B18: Måndagens något otippade förlust mot Linköping gav laget skarpt läge i går inför matchen mot grekiska Atlas. Dock samlade sig Bollklubben och tog hem matchen med 5-0. Möter i dag tabelljubom Abu Dhabi kl 11.50 på Majvallen.

G12: BK Häcken 1 har spelat två spännande matcher – först seger med 1-0 mot danska Aars följdes upp med förlust mot Hammaby IF. Inför onsdagen ligger laget tvåa och möter gruppettan SK Iron kl 13.50 på Backavallen 3.

G13: De gulsvarta ligger trea inför dagens drabbning mot ettan Vikingur från Island. Dock kan laget vid seger fortfarande ta sig till A-slutspel. 

G14: Är trea inför dagens match mot fyran Järna SK. Dock ligger de gulsvarta på lika många poäng som tvåan Marienlyst Gunners som möter tabellettan Färjestadens. Avspark 14.50 på Krokängsplan.

Huvudpartner

Officiella branschpartners